Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Burmistrz Miasta Chojnice: Petycja do Burmistrza Chojnic w sprawie zakupu czujników powietrza

15 podpisało. Niech będzie nas  1,000
15 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Marcin. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Marcin
kieruje swoją petycję do:
Burmistrz Miasta Chojnice
Jest to petycja o zakup czujników powietrza, bo w Chojnicach nie ma takich czujników i mieszkańcy nie mogą na bieżąco śledzić stanu powietrza. Do niedawna był w mieście jeden czujnik powietrza, dzięki temu można było sprawdzać stan powietrza poprzez Internet. Obecnie mieszkańcy są pozbawieni takiej możliwości. Koszt zakupu czujnika Airly wyniesie dla Miasta Chojnice, według strony producenta 1490 zł netto, a miesięcznie Miasto będzie płacić zaledwie 40 zł netto za funkcjonowanie tego czujnika. Mieszkańcy mają prawo do wiedzy o stanie powietrza w mieście, dlatego apelujemy do Burmistrza Chojnic o zakup czujnika powietrza.