Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Do polskich parlamentarzystów: Wzywamy do wcześniejszych przedterminowych wyborów.

35 podpisało. Niech będzie nas  500,000
35 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Tuorelli. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Tuorelli
kieruje swoją petycję do:
Do polskich parlamentarzystów
Demokracja polska znajduje się w stanie krytycznym.

My naród, obywatele państwa demokratycznego, jakim jest Rzeczpospolita Polska w związku z ostatnimi wydarzeniami w naszym kraju, które destabilizują wewnętrzny spokój, porządek prawny w Polsce oraz kompromitują Polskę na arenie międzynarodowej prosimy kluby parlamentarne w polskim Sejmie o rozpisanie przedterminowych wyborów i skrócenia kadencji parlamentu RP i ponowne przeprowadzenie wyborów
parlamentarnych wg ordynacji wyborczej procentowej nie większościowej co zagwarantuje, że wszyscy obywatele będą mieli swoich przedstawicieli w Parlamencie Rzeczpospolitej Polskiej.

Jako naród będący suwerenem władzy w demokratycznym ustroju mamy prawo domagać się poszanowania demokracji i Konstytucji RP, a jeśli to nie jest przestrzegane mamy prawo domagać się skrócenia kadencji rządu.

Chcemy przedterminowych wyborów i przywrócenia ładu prawnego w Polsce.