Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Odwołanie Prezesa i Wiceprezesa Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wielkopolskim

1 podpisało. Niech będzie nas
50 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości e-mail od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób możemy ich używać. W każdej chwili możesz anulować subskrypcję. Jeśli mieszkasz w USA i nie masz ukończonych 13 lat lub mieszkasz w innym kraju i nie masz ukończonych 16 lat, uzyskaj najpierw zgodę rodzica lub opiekuna, zanim przejdziesz dalej.
Tę petycję utworzył/a Katarzyna M.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Katarzyna M.
kieruje swoją petycję do:
Minister Zdrowia Łukasz Szumowski
W związku z ostatnimi zajściami w naszym szpitalu, czyli Wojewódzkim .... - w teorii największym w regionie, który powinien otaczać opieką nie tylko Gorzowian, ale i mieszkańców całego województwa lubuskiego, obawiając się nie tylko o nasze zdrowie, ale i życie - kategorycznie i stanowczo żądamy natychmiastowego odwołania Wiceprezesa Roberta Surowiec oraz Prezesa Jerzego Ostrouch. Argumentem zwolenników polityki wyżej wymienionych panów nieodmiennie jest fakt, iż szpital wypracowuje zyski - argument o tyle absurdalny, ponieważ misją placówki powinno być przede wszystkim ratowanie zdrowia i zycia pacjentów, do czego zresztą został powołany. Obecnie doszło do sytuacji, w której z pracy w Szpitali rezygnują wysokiej klasy specjaliści i cenieni lekarze - przede wszystkim w formie protestu przeciwko fatalnemu zarządzaniu placówką. Braki kadrowe uzupełniane są osobami bez doświadczenia i odpowiednich kwalifikacji lub - co o wiele gorsze - osobami takimi jak „doktor” Linda H. - osoba już raz pozbawiona na cztery lata prawa wykonywania zawodu, dopuszczająca się w przeszłości oszustw, fałszująca dokumenty - także te potwierdzające jej kwalifikacje zawodowe, wydająca błędne diagnozy - sprawy te były wielokrotnie opisywane przez ogólnopolskie media, niestety nieudolność aparatu państwowego pozwala jej nadal narażać ludzkie zycie na niebezpieczeństwo . Gorzowscy pacjenci poważnie obawiają się o swoje - i przede wszystkim swoich dzieci - zdrowie i zycie. W placówce brak specjalistów , Gorzowianie zmuszeni są od wielu miesięcy wyjeżdżać do innych miast, by uzyskać realizację niezbędnych zabiegów, badań czy operacji. Gorzowski szpital nie tylko wstrzymuje wykonywanie planowych zabiegów i operacji , ale i wykonywanie diagnostyki RTG,TK i MRI.
Opublikowane (Aktualizacja )