Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Pan Zenon Reszka Burmistrz Błonia: Wzywamy Pana do działania ws. budowy wiaduktu na torami kolejowymi

138 podpisało. Niech będzie nas  3,000
138 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Grzegorz. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Grzegorz
kieruje swoją petycję do:
Pan Zenon Reszka Burmistrz Błonia
My, mieszkańcy miasta i gminy Błonie od wczesnych lat 80-tych XX wieku niecierpliwie oczekujemy na budowę w naszym mieście wiaduktu na torami kolejowymi linii Warszawa-Berlin. Biorąc pod uwagę, że od tamtego czasu zwiększyła się wielokrotnie liczba przejeżdżającego przez Błonie tzw. ciężkiego transportu, który doprowadza do degradacji środowiska naturalnego oraz uniemożliwia normalne funkcjonowanie mieszkańców liczmy na natychmiastowe podjęcie skutecznych i wiążących działań w celu rozwiązania problemu. Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że budowa wiaduktu bądź tunelu umożliwiającego bezkolizyjny przejazd dla samochodów nie dzieje się natychmiastowo dlatego oczekujemy również na podjęcie działań alternatywnych ograniczających liczbę przejeżdżających przez miasto samochodów ciężarowych.