Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Rada Miasta Siedlce: Chcemy przyjąć w Siedlcach rodzinę uchodźców z Aleppo!

90 podpisało. Niech będzie nas  100
90 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Monika D.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Monika D.
kieruje swoją petycję do:
Rada Miasta Siedlce
My, mieszkańcy Siedlec, zwracamy się z pilnym wnioskiem o podjęcie przez Radę Miejską uchwały w sprawie zapewnienia warunków do osiedlenia się w Siedlcach
rodzinie z miasta Aleppo (Syria),
obejmującej możliwość zamieszkania i okresowe wsparcie finansowe. Wiemy że samorządy nie mogą bez udziału rządu przyjmować i legalizować pobytu obcokrajowców. Mogą jednak wystąpić z propozycją i z apelem do rządu oraz zapewnić o gotowości do przyjęcia i zapewnienia warunków osiedlenia się uchodźcom. Mamy nadzieję, że jest wśród nas Siedlczan wielu ludzi o wrażliwych i dobrych sercach, a za naszym przykładem pójdą inne miasta i wsie, których mieszkańcy nie chcą przyglądać się biernie tragedii Syryjczyków. Mamy również nadzieję, że nasz głos‐ głos tych którzy nie godzą się na obojętność wobec tragedii‐ wybrzmi donośnie. Bezczynne patrzenie na los tych ludzi jest nie do zniesienia, jest nieludzkie. Na szczęście, wierzymy w nasz samorząd i naszych mieszkańców. Liczymy na Was!