Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Przemyśl przyjazny LGBT+

1 podpisało. Niech będzie nas
50 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości e-mail od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób możemy ich używać. W każdej chwili możesz anulować subskrypcję. Jeśli mieszkasz w USA i nie masz ukończonych 13 lat lub mieszkasz w innym kraju i nie masz ukończonych 16 lat, uzyskaj najpierw zgodę rodzica lub opiekuna, zanim przejdziesz dalej.
Tę petycję utworzył/a Lila K.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Lila K.
kieruje swoją petycję do:
Rada Miejska w Przemyślu
Jako mieszkańcy miasta Przemyśla z głębokim zaniepokojeniem przyjmujemy przegłosowanie przez Radę Miejską w Przemyślu "Oświadczenia wyrażającego sprzeciw wobec promocji i afirmacji ideologii tak zwanych ruchów LGBT".

Nie znajdujemy żadnego powodu, dla którego osoby nieheteronormatywne
walczące o swoje prawa cywilne, akceptację i bezpieczeństwo oraz o brak przyzwolenia
społecznego dla przemocy i odrzucenia ze względu na ich odmienność miałyby być w
naszym mieście dyskryminowane i wykluczane z dyskursu publicznego.
  Radni Miejscy w swym oświadczeniu powołują się na dobro wspólne, troskę o
rodzinę oraz dzieci, a także poszanowanie zasad Konstytucji RP. Dobro wspólne dotyczy wszystkich obywateli, w tym przedstawicieli wszelkich mniejszości. Troska o rodzinę i dzieci w żaden sposób nie kłóci się z prawem głosu i brakiem dyskryminacji wobec osób LGBT. Zaś Konstytucja RP deklaruje wolność i równość wszystkich obywateli naszego kraju. Żadna więc z powyższych wartości nie może być powodem wykluczania i dyskryminowania ujętego w Oświadczeniu Państwa radnych.

Teorie Państwa radnych dotyczące tzw. ideologii LGBT, charakteru działań
przedstawicieli mniejszości psychoseksualnych oraz potencjalnych skutków tych działań, a także wytycznych WHO stoją w głębokiej sprzeczności nie tylko z prawdą, ale również ze zdrowym rozsądkiem. Postulujemy, aby przedstawiciele przemyskiej Rady Miejskiej
zapoznali się z aktualną wiedzą naukową na ten temat i nie tworzyli więcej dokumentów
krzywdzących ludzi oraz psujących wizerunek naszego miasta.

Oczekujemy, że Rada Miejska w Przemyślu, jako reprezentacja obywateli całego  miasta, będzie dbała o dobro i bezpieczeństwo wszystkich jego mieszkańców, w tym przedstawicieli różnych mniejszości. W szczególności, mając na względzie dobro małoletnich osób ze społeczności LGBT, pragniemy, aby zadbano o to, by przemyskie szkoły były miejscami dla nich przyjaznymi i bezpiecznymi, gwarantującymi niezbędne
wsparcie pedagogiczne, psychologiczne i edukacyjne.

Jako osoby, które swymi głosami w wyborach samorządowych powołały do
istnienia Radę Miejską w Przemyślu apelujemy do Państwa radnych o kierowanie się w swej pracy rzetelną wiedzą, rozsądkiem i szacunkiem dla wszystkich obywateli miasta.
Opublikowane (Aktualizacja )