Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Sukces
Nasza Petycja odniosla zwyciestwo

Sukces
5,678 podpisało. Niech będzie nas  1,000,000
5,678 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Paweł R.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Paweł R.
kieruje swoją petycję do:
KOALICJA EUROPEJSKA
Demokratyczne Opozycyjne Partie Polityczne: Inicjatywa Polska, Nowoczesna, Platforma Obywatelska,PSL-UED, SLD, Teraz, Zieloni. Porozumieli się utworzyli KOALICJE EUROPEJSKĄ. Brawa i gratulacje dla ich działań

Manifest „ Nowej Nadziei „
Wzywamy wszystkie demokratyczne partie tworzące KOALICJE EUROPEJSKĄ  do opracowania wspólnotowego programu rządów po przejęciu władzy od populistów. Rządu który nie będzie dzielił obywateli na lepszych i gorszych. Zapewni zgodę i będzie budował wspólnotę w naszej ojczyźnie. Zapewni pełen pluralizm polityczny, umocni instytucje państwa aby już nigdy żadna partia polityczna nie mogła ich zawłaszczyć.Postulujemy aby w dającej się określić przyszłości umożliwić udział w głosowaniu w wyborach wszystkich szczebli przez Internet.Postulujemy przywrócenie w Polsce Powszechnego Samorządu Gospodarczego, jako antidotum na patologię polegającą na zawłaszczaniu gospodarki przez partie polityczne.

Wzywamy wszystkie demokratyczne ruchy obywatelskie i inicjatywny społeczne, które dzisiaj działają w rozproszeniu wokół swoich, jak że ważnych celów o poparcie KOALICJI EUROPEJSKIEJ na drodze do zwycięstwa z populizmem oraz ustanowienia rządów demokracji.

Wzywamy wszystkich patriotów, którzy są dumni z naszej ojczyzny, wolni od wszelkiej nienawiści, uprzedzeń i nacjonalizmów. Zbudujmy nasz kraj, w którym wszyscy będziemy wspólnie i szczęśliwie żyć bez wzajemnej wrogości i podziałów.
Wzywamy wszystkich do wspólnego działania.Starszych a szczególnie młodych, niech spośród was ujawnią się nowi liderzy, którzy poprowadzą Polskę przez następne dziesięciolecia. To od was zależy, jaka będzie nasza ojczyzna. Wyzbądźmy się indywidualizmu, dajmy cząstkę siebie dla budowania dobra wspólnego. Zamieńmy egoistyczne JA na wspólnotowe MY.

Nasza bogata historia pokazuje, gdy działaliśmy wspólnie osiągaliśmy wspaniałe rezultaty. Gdy panowały wzajemne waśnie i podziały popadaliśmy w kłopoty.

Wzywamy i prosimy wszystkich o poparcie manifestu. Niech zaświeci nad naszym krajem Nowa Nadzieja. Wspólnie ją wytyczajmy
Zapraszamy do wspólnego działania [email protected]