Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Przeciwko likwidacji klas w szkołach podstawowych w Białymstoku i nowym podziale uczniów

1 podpisało. Niech będzie nas
50 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości e-mail od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób możemy ich używać. W każdej chwili możesz anulować subskrypcję. Jeśli mieszkasz w USA i nie masz ukończonych 13 lat lub mieszkasz w innym kraju i nie masz ukończonych 16 lat, uzyskaj najpierw zgodę rodzica lub opiekuna, zanim przejdziesz dalej.
Tę petycję utworzył/a Rodzice U.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Rodzice U.
kieruje swoją petycję do:
Prezydent Miasta Białegostoku
Żądamy wstrzymania decyzji białostockiego magistratu dotyczącej likwidacji i łączenia istniejących klas w szkołach podstawowych uzasadnianej potrzebą wprowadzania oszczędności.
Jako rodzice uczniów szkół podstawowych stwierdzamy, że decyzja ta skomplikuje i tak już trudną sytuację w systemie edukacji wywołaną przez nowy wirus. Nasze dzieci zmagają się obecnie z wyzwaniami związanymi z nauczaniem zdalnym. Liczba odbywających się lekcji online musiała zostać
znacznie zredukowana w stosunku do normalnej liczby godzin. Same lekcje również są skrócone, a uczniowie nie mają bezpośredniego kontaktu z nauczycielami.

Problemy edukacyjne, pedagogiczne i psychologiczne pogłębiają się.

Ministerstwo Zdrowia zapowiada, biorąc pod uwagę opinie naukowców, że sytuacja zagrożenia epidemicznego nie poprawi się znacząco w najbliższych miesiącach, a jesienią najprawdopodobniej ulegnie pogorszeniu. Radykalnej poprawy można oczekiwać dopiero po wynalezieniu szczepionki na chorobę COVID-19.

W takiej sytuacji miasto Białystok zwiększa liczbę dzieci w klasach.

Działanie Urzędu Miejskiego w Białymstoku jest nielogiczne. Według naszego odczucia zagraża ono bezpieczeństwu i zdrowiu dzieci, ich rodzin oraz nauczycieli, jeśli szkoły zostaną otwarte. Pogorszy już i tak trudną sytuację w organizacji nauczania. W jaki sposób od września zacząć naukę z nowym nauczycielem czy wychowawcą, poznać nowych kolegów, jeśli zajęcia będą odbywać się dalej w sposób zdalny?

Nie godzimy się na taki „rollercoaster” fundowany naszym dzieciom.

W najbliższym czasie, tj. do końca roku 2020 nie będzie możliwe bezpieczne przeprowadzanie zajęć w klasach 25-osobowych ze względu na stan epidemiczny.

Należy starać się tworzyć warunki, aby uczniowie mogli nadrobić niezrealizowane podstawy programowe, a nie pogarszać istniejącą sytuację.

Żądamy cofnięcia decyzji o likwidacji wydziałów w szkołach podstawowych i tym samym zwiększaniu liczby dzieci w klasach już istniejących.

Opublikowane (Aktualizacja )