Największa na świecie społeczność organizująca kampanie

Do Szanownego Pana Prezydenta Jacka Majchrowskiego: Petycja o przywrócenie zielonego skweru w centrum Krakowa

Ta petycja czeka na zatwierdzenie przez stronę Petycji Obywatelskich

Dlaczego ta sprawa jest istotna

Zamiana znajdującego się przed budynkiem magistratu przy pl. Wszystkich Świętych parkingu, z którego korzystają miejscy radni oraz urzędnicy, w skwer oraz ustawienie na nim huśtawek, okazało się być doskonałym pomysłem i dużym sukcesem. Te cieszyły krakowian oraz odwiedzających nasze miasto gości i na ogół były zajęte. Ustawiały się do nich kolejki. Powinny zostać na stałe.

Zamiast tego usunięto je, by zrobić miejsce dla kilku samochodów miejskich radnych oraz urzędników wysokiego szczebla.

Skoro jednak raz dało się tam huśtawki postawić, to można to zrobić i drugi raz. Jeżeli chcecie, by zieleń wróciła na plac Wszystkich Świętych, wyślijcie uprzejmą prośbę do Jacka Majchrowskiego i dajcie mu szansę, by udowodnił, że jest tak zielonym prezydentem jak deklaruje.

Skoro może być miło, to dlaczego ma nie być miło?

Więcej przeczytasz tutaj: http://krakow.onet.pl/uratuj‐zielony‐skwer‐w‐centrum‐miasta‐podpisz‐petycje‐do‐jacka‐majchrowskiego/9sq9vsn

Opublikowane czerwca 26, 2017
Zgłoś tę petycję jako niewłaściwą
Kliknij, aby skopiować: