Największa na świecie społeczność organizująca kampanie

Mówimy "NIE" Podwójnemu Opodatkowaniu Polskich Emigrantów! Podpisz Petycję!

Ta petycja czeka na zatwierdzenie przez stronę Petycji Obywatelskich
Mówimy "NIE" Podwójnemu Opodatkowaniu Polskich Emigrantów! Podpisz Petycję!

Dlaczego ta sprawa jest istotna

Londyn, dnia 12 września 2017 r.

Jako głos Polonii na całym świecie ‐ tworzymy petycję, by wyrazić sprzeciw wobec planów polskiego Rządu opodatkowania w Polsce dochodów obywateli polskich pracujących poza granicami kraju. Ojczyzna skazała nas na emigrację nie zapewniając godnych warunków do życia nam, naszym bliskim, naszym rodzinom. Teraz, gdy setki tysięcy Polaków ułożyło sobie życie w innych krajach, polski Rząd ponownie planuje opodatkować nasze dochody, od których odprowadzamy podatki tam, gdzie żyjemy. Wprowadzenie w życie planowanych zmian utrudni naszą egzystencję w innych krajach, pogorszy naszą sytuację materialną, byt nasz i naszych rodzin – byt, na który latami ciężko pracowaliśmy na obczyźnie.

Wysokie i przerażające jest też prawdopodobieństwo chaosu, jaki powstanie przy obowiązkowym składaniu zeznań podatkowych w Polskim Urzędzie Skarbowym przez Polonię mieszkającą za granicą. Czy polski Parlament ma na uwadze, jak bardzo utrudni to Polakom egzystencję? My ‐ emigranci z całego świata nie możemy się na to godzić, stąd licząc na jej pozytywne rozpatrzenie, kierujemy prośbę o niewprowadzanie w życie prognozowanych zmian.

Petycja została utworzona przez: Radio Star ‐ Twoje Radio Na Wyspach: www.radiostar.net, we współpracy z portalem: Londynek.net: www.londynek.net i gazetą: Tydzień Polski: www.tydzien.co.uk.

Opublikowane września 12, 2017
Zgłoś tę petycję jako niewłaściwą
Kliknij, aby skopiować: