Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Petycja została zamknięta
Rząd Rzeczypospolitej Polskiej:Liberalizacja ustawy antyaborcyjnej w Polsce

Petycja została zamknięta
50 podpisało

Ahahans
kieruje swoją petycję do:
Rząd Rzeczypospolitej Polskiej
Jestem 37‐letnią kobietą, która nigdy nie chciała i nie chce mieć dzieci, więc tym bardziej nie wyobrażam sobie sytuacji, abym musiała urodzić dziecko, które jest upośledzone albo pochodzi z gwałtu , dlatego też z przerażeniem obserwuję zawłaszczanie macicy polskich kobiet przez opętanych nienawiścią prawicowych polityków i stąd moja prośba o pomoc do społeczności Avaaz.
Apeluję o Wasze wsparcie właśnie teraz, ponieważ:
  • Podpisy pod obywatelskim projektem zakazującym aborcji eugenicznej zbiera od września, zatwierdzony przez marszałka Sejmu Marka Kuchcińskiego, komitet "Zatrzymaj Aborcję". Natomiast prezydent Andrzej Duda, na pytanie o to, jak się zachowa, jeśli projekt do niego trafi, odpowiedział, że go podpisze przede wszystkim dlatego, żeby chronić dzieci z zespołem Downa.
  • Polski rząd domaga się od Komitetu Praw Człowieka ONZ, by przestał chronić prawo do aborcji w przypadku ciąży z gwałtu, poważnego uszkodzenia płodu lub zagrożenia cierpieniem kobiety. Rząd chce też wykreślenia zakazu karania kobiety za nielegalną aborcję.

Opublikowane (Aktualizacja )