Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Największa na świecie społeczność organizująca kampanie

Apelujemy o oddanie Jakubowi TATY.

Dlaczego ta sprawa jest istotna

Od dwóch lat nie mam kontaktu z moim synem Jakubem. Alienacja rodzicielska której mój syn doświadcza to działania prowadzące do niszczenia więzi syna ze swoim tatą poprzez manipulacje strachem, lękami, syn jest poddawany szantażowi i przemocy emocjonalne. Nasze rozdzielenie - czyli alienacja rodzicielska szkodzi jego zdrowiu, które od czasu naszego rozdzielenia pogorszyło się, szkodzi jego rozwojowi emocjonalnemu i psychicznemu. Dzieciństwo kończy się tak szybko i jest najważniejszym okresem w życiu człowieka. Wtedy kształtuje się lub wypacza jego osobowość. Nie da się wrócić do tej tak potrzebnej dla prawidłowego rozwoju relacji rodzic-dziecko w wieku np 30 lat. Każda zwłoka czasowa w sprawach dziecka ma nieodwracalne skutki. Alienacja rodzicielska przyczynia się do powstawania u dzieci zaburzeń psychicznych, emocjonalnych i rozwojowych. Mój syn poddawany jest manipulacji strachem, lękami, poddawany szantażowi i przemocy emocjonalnej. Ma to na celu zniechęcenie go do mnie, wpojenie mu lęku przede mną i zerwanie łączącej nas więzi. To wszystko wspomagane jest przez opieszałość i błędy instytucji orzekających w sprawie egzekucji moich kontaktów z synem. Wzmacnia to alienatora w swoich działaniach. Utrudnianie kontaktów jest naruszeniem prawa. Najbardziej w tym wszystkim poszkodowane są dzieci - one nie mają prawa głosu. Są praktycznie bezbronne.Pomóż mi uratować Jakuba i zapewnić mu szczęśliwe dzieciństwo!Więcej na stronie stronie: "Mam prawo mieć mamę i tatę-Stop alienacji rodzicielskiej" https://www.facebook.com/stopalienacji

Opublikowane grudnia 8, 2014
Zgłoś tę petycję jako niewłaściwą