Największa na świecie społeczność organizująca kampanie

Wybór zdjęcia

Zdjęcia mogą pomóc twojej kampanii

Dobre zdjęcie przekaże twoje przesłanie w mgnieniu oka. Najlepsze z nich przyciągną uwagę i zainspirują ludzi do działania. Oto kilka najlepszych przykładów:

1. SKONCENTRUJ SIĘ NA JEDNOSTKACH

Kryzys ekonomiczny w Europie to temat wieloaspektowy, często bardzo techniczny, trudny do zrozumienia. Tłumy często stają się opowieścią samą w sobie, przez to odciągają uwagę od sedna problemu. Koncentrując się na dziewczynce, to zdjęcie oddaje atmosferę i konsekwencje samego kryzysu na jej przyszłość i marzenia.

2. PRZEMYŚL KAMPANIĘ

Wystawienie dzieci na bezsensowną przemoc jest centrum narracji tej kampanii - i wszystko to jawi się w wizerunku.

3. POKAŻ SKALĘ PROBLEMU

Wow. Te drzewa są takie wielkie i tak wiele z nich zostało zniszczonych. To zdjęcie przedstawia skalę zniszczeń środowiska do których dochodzi w Amazonii.

4. PAMIĘTAJ O ADRESACIE

Zdjęcie adresata petycji na stronie kampanii zwiększy presję -- nikt nie lubi być krytykowanym publicznie.

5. PRZYJEMNE DLA OKA

Kolorystyka tego zdjęcia zaraża, przyciąga uwagę.

6. ZADEMONSTRUJ KONTRAST

To nie powinno mieć miejsca -- policja w pełnym rynsztunku pcha kobiety, dzieci i nagiego niemowlaka. Kontrast jest absurdalny uwypukla paranoję całej tej sytuacji i wielką przepaść między protestującymi a rządem.

7. SYMBOLE, ZNAKI

Użyj symbolu, który rozpozna każdy i zmień go tak by pasował do twojej kampanii.

8. UWAGA NA BRUTALNE ZDJĘCIA

Brutalne zdjęcia odciągają często uwagę od samej petycji, wielu potencjalnych sygnatariuszy może opuścić stronę. To zdjęcie przedstawiające majestat tych zwierząt pomoże kampanii bardziej niż brutalne zdjęcia cierpiących słoni.