Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles
Salvați albinele României!

10,144 au semnat. Hai să strângem  20,000
10,144 Susținători

Închide

Completează-ți semnătura

Continuând, îți exprimi acordul pentru primirea e-mailurilor de la Avaaz. Politica noastră de confidențialitate îți va proteja informațiile și explică felul în care acestea pot fi folosite. Te poți dezabona oricând.
Această petiție a fost creată de Constantin D. și nu reprezintă în mod necesar părerile comunității Avaaz.
Constantin D.
a inițiat această petiție pentru
Petre Daea, Ministrul Agriculturii
ACTUALIZARE IMPORTANTA: MADR A EMIS DEJA NOI DEROGARI PENTRU FLOAREA SOARELUI SI PORUMBUL DIN 2018! PIERDEM O BATALIE DAR NU CEDAM! RAMANETI ALATURI DE FEDERATIA ROMAPIS SI DE TOTI CEI CARE SUNT DE PARTEA NOASTRA IN DEMERSURILE CE VOR URMA IN SPRIJINUL PROTEJARII ALBINELOR, APICULTURII, MEDIULUI SI A HRANEI SANATOASE! DEROGARILE AU FOST EMISE IN DATA DE 29.12.2017 DAR AU DEVENIT ACCESIBILE PUBLICULUI ASTAZI, 04.01.2018.

Albinele noastre suferă iar alte insecte polenizatoare dispar! Chiar în această vară, un nou studiu arată că în ultimii 25 de ani, în Germania au dispărut 75% dintre insecte. Uniunea Europeană a interzis unele întrebuințări ale neonicotinoidelor care reprezintă o amenințare majoră pentru albine‐dar de 4 ani Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a folosit posibilitatea emiterii cu caracter excepțional a unei serii de autorizări temporare care au anulat în totalitate aceste interdicții permițându‐se continuarea otrăvirii ogoarelor României.

Deoarece UE studiază oportunitatea extinderii interdicțiilor actuale avem șansa să facem din anul 2018 unul de toleranță zero față de asemenea derogări, cerând guvernului României să nu dea noi autorizări temporare pentru folosirea neonicotinoidelor.

Alăturați‐vă acestui apel acum și transmiteți‐l mai departe‐să dăm albinelor și apicultorilor un răgaz anul acesta, ca să își revină!
Raportează un abuz
A apărut o eroare și nu am putut trimite fișierele și/sau raportul tău