Cea mai mare și mai eficientă platformă de campanii online și activism civic

Cum să alegi imaginea potrivită

Găsește imaginea cea mai sugestivă

O imagine bună poate spune totul dintr-o singură privire. Imaginea campaniei poate însufleți textul petiției, atrage atenția asupra problemei și convinge oamenii să semneze. Am adunat pentru tine elementele comune ale imaginilor de succes, selectate din sutele de campanii și de teste pe care le-am derulat în ultimii ani:

1. FĂ APEL LA LEGĂTURA DINTRE OAMENI: CONCENTREAZĂ-TE ASUPRA UNEI PERSOANE

Detaliile crizei economice din Europa pot fi prea tehnice și derutante; este mult mai ușor să ilustrezi această poveste cu imaginea protestarilor decât cu motivul protestelor lor. Prin plasarea fetiței în centrul imaginii, ni se atrage atenția asupra impactului pe care deciziile economice îl au asupra viitorului și viselor ei.

2. ILUSTREAZĂ PROBLEMA

Punerea în pericol a copiilor prin atacuri iresponsabile cu bombe cu dispersie este principala problemă asupra căreia campania vrea să atragă atenția, iar această imagine o ilustrează extrem de sugestiv.

3. ARATĂ AMPLOAREA PROBLEMEI

Imaginea acestor copaci uriași aflați acum la pământ transmite dimensiunile catastrofei ecologice care are loc în Brazilia. Prin această imagine sugestivă o criză care are loc în alt colț al lumii devine o problemă concretă (pe care vrei să o rezolvi cât mai repede).

4. INCLUDE DESTINATARII

Include destinarii în imaginea campaniei pentru a crește presiunea asupra lor. Nimănui nu îi place să fie criticat în public.

5. CREAZĂ UN SPECTACOL VIZUAL

Culorile și lumina din imaginea de mai sus sunt fascinante. Marea de oameni în portocaliu, roșu și galben transmite putere și căldură.

6. FOLOSEȘTE UN CONTRAST IZBITOR

Imaginea de mai sus e revoltătoare: polițiști în echipament complet împing femei, copii și un bebeluș în pielea goală. Contrastul dintre protagoniști e absurd și reflectă nedreptatea situației și discrepanța dintre protestatari și reacția autorităților.

7. JOACA CU SIMBOLURILE ȘI ”REBRANDING”

Alege un simbol cunoscut de toată lumea și schimbă-l pentru a transmite mesajul campaniei.

8. EVITĂ IMAGINILE VIOLENTE

Imaginile violente sunt foarte puternice, dar pot distrage atenția cititorilor de la petiție sau îi pot face să părăsească pagina. Această imagine cu elefanți maiestuoși a ilustrat mult mai bine o petiție împotriva braconajului decât imaginea unui elefant ucis.