Продолжая пользоваться сайтом, Вы принимаете Политику конфиденциальности Авааз, в которой разъясняется, как могут быть использованы Ваши данные и как обеспечивается их защита.
Понятно
ОК
Верховна Рада України: Зменшення ставки податку на відсотки за депозитами, банк - податковий агент

125 подписали петицию. Давайте соберем  200
125 Сторонники

Подписать

Нажав "Далее", Вы даете согласие на получение электронных сообщений от Авааз. Наша Политика конфиденциальности направлена на защиту ваших личных данных и объясняет, как они могут использоваться. Вы можете отписаться в любое время.
Эта петиция была создана пользователем Виталий, чье мнение может не совпадать с мнением сообщества Авааз.
Виталий
создал эту петицию с обращением к
Верховна Рада України
Пропонуємо повернутися до старої редакції Податкового Кодексу (до 27.03.14), у частині податку на відсотки за депозитами фізичних осіб отриманих у банківській установі.
Зменшити ставку податку на відсотки за депозитом з прогресивної, що коливається від 15 до 25% з 01.07.14р, до 5% як було у старій редакції Податкового кодексу, бо у банківській сфері зараз великі проблеми плюс інфляція, і це породить ще більший відтік депозитів з банківської системи, а також те, що клієнт повинен сам йти до податкової і подавати декларацію, в той час як податкова буде мати дані про розмір %, таким чином не буде зберігатися банківська таємниця, і люди переживають, враховуючи ситуацію у сусідніх областях, що інформація з податкової може потрапити «третім особам», які будуть знати, хто скільки грошей має. Також я співробітник Банку, і за опитуванням людей, відсотків 40-45 хочуть зменшити суттєво свої суми, до бази неоподаткування (до 65-75 тис.грн). Відтак буде спостерігатися улітку значний відтік грошових коштів. Тому, задля збереження банківської системи і зупинки відтоку депозитних коштів, пропонується повернутися до старої редакції Податкового кодексу у частині оподаткування процентних депозитних доходів, де ставка була 5% і податок утримувавався автоматично Банком!