Dünyanın değişim yaratmaya odaklı en büyük ve en etkili online topluluğu

Görsel kullanımı

Bırak resimler konuşsun

Doğru bir görsel bir bakışta herşeyi anlatabilir. Kampanya görselleri kampanyana hayat verir, insanların ilgisini çeker ve harekete geçmeye teşvik eder. İyi bir kampanya görseli seçmek için - yüzlerce örnek ve testten geçmiş - genel doğruları aşağıda bulabilirsin:

1. İNSAN HİKAYESİYLE BAĞ KUR -- BİR KİŞİYE ODAKLAN

Avrupa'daki ekonomik krizin detayları insanlara teknik ve karışık gelebilir; kalabalık bir gösterici kitlesi ise kolaylıkla protesto ettikleri konunun önüne geçebilir. Bu görsel kız çocuğuna odaklanarak, verilecek ekonomik kararın onun geleceğini ve hayallerini etkileyeceği mesajı veriyor

2. KAMPANYAYI YANSIT

Bu kampanyanın ana konusu çocukların anlamsız ve çağdışı şiddet karşısındaki savunmasız ve misket bombalarının insafına kalmış halleri -- ve tüm bunlar görselde kendini ifade ediyor.

3. SORUNUN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTER

Vay canına! Bu ağaçlar ne büyük ve ne yazık ki birçoğu kesilmiş. Bu görsel Brezilya’da yaşanmakta olan çevre tahribatının büyüklüğünü gösteriyor ve çok uzaklarda yaşanan bir şeyi -- Amazon’un yok edilmesini -- somut (ve durdurmak istediğiniz!) birşeye dönüştürüyor.

4. MUHATABI EKLE

Kampanya görseli olarak talepte bulunacağın kişinin resmini kullanmak, onların baskıyı kişisel olarak da hissetmelerini sağlamak için iyi bir yoldur -- hiç kimse alenen eleştirilmekten hoşlanmaz.

5. GÖZE HOŞ GÖRÜNSÜN

Bu resimdeki ışık ve renkler büyüleyici -- kırmızı, turuncu ve sarılar içindeki bu insan seli güç ve sıcaklık duygusu veriyor ve büyük bir saygı uyandırıyor.

6. KARŞITLIĞI GÖSTER

Bu resimde doğru olmayan birşeyler var -- tam teçhizatlı çevik kuvvet, kadınları, çocukları ve çıplak bir bebeği ite kaka götürüyor. Bu zıtlık tamamen absürd bir görüntü ortaya çıkarıyor ve olayın adaletsizliğini ve göstericilerle hükümetin tepkisi arasındaki oransızlığı açıkça resmediyor.

7. SOKAK SANATI VE MARKAYLA OYNAMA

Herkesin bildiği bir sembolü al ve kampanya mesajını yansıtacak biçimde değiştir.

8. ŞİDDET İÇEREN GÖRSELLER HER ZAMAN İŞE YARAMAZ

Her ne kadar dehşet verici görüntüler duygusal olarak çok güçlü olsa da, ziyaretçileri dilekçenin içeriğinden koparıp sayfandan ayrılmak istemesine sebep olabilir. Bu görkemli fil sürüsü fotoğrafı, yasadışı avcılıkla mücadele kampanyasına, kanlar içindeki katledilmiş bir fil görüntüsünden daha çok katkı sağladı.