Dünyanın değişim yaratmaya odaklı en büyük ve en etkili online topluluğu

Kampanyanı yaygınlaştırma

Kampanyanı dünyayla paylaşma

Kampanyanı online yapmanın faydalarından biri de kısa sürede birçok insana duyurabilme olanağı sunması. Bunu yapmak çok basit -- ne kadar çok kişiye kampanyandan söz edersen, imzacı sayın da o kadar artacaktır. Arkadaşlarının defalarca gördüğü bir şeye cevap verme ihtimali daha yüksek; o yüzden en beğendiğin yöntem yerine aşağıdaki yöntemlerin tamamını kullan.

EN İYİ DOSTUN: E-POSTA

E-posta insanlara kampanyanı duyurmak için en önemli yol. Avaaz’ın başarısının omurgasını e-posta oluşturuyor -- yıllar içinde gördük ki Avaaz dilekçelerine imza verenler arasında en büyük çoğunluğu, tanıdıkları birinden bir Avaaz kampanyası hakkında e-posta alanlar oluşturuyor. E-posta mesajıyla insanlara ulaşabilir ve 140 karakterle sınırlı kalmadan tüm öyküyü anlatabilirsin. Eğer aktif bir kampanyan varsa, başarılı bir e-posta mesajı yazma kılavuzunu kullanmak için tıkla ve sonra da tanıdığın herkese mesajını gönder.

SOSYAL AĞLARLA YAYGINLAŞTIR

Kampanyanı tanıdığın birçok kişiyle paylaşmanın en kolay yolu Facebook ve Twitter’dan yazmak olabilir. Twitter için -- muhatabının twitter mesajını görmesini sağlayacak bütün kullanıcı adlarını ekle ve benzer konularla ilgilenen kişilerin dikkatini çekecek popüler hashtag veya TT’leri yaz. Mention yaptığın arkadaşına en az 10x takipçisinden mesajı retweetlemesini söyle ;)

ONLINE SOHBETE KATIL

Online bilgi yaymanın birçok yolu var. Kampanyayı blogundan duyur veya başka birinin blogunda misafir olarak yaz -- e-posta mesajından daha uzun yazabilirsin çünkü insanlar yazdığın metne özellikle arama yaparak ulaşmış olacak. O yüzden dilediğin gibi yaz, link ver, tablo, resim, müzik.. ne eklemek istiyorsan ekle. Belki üyesi olduğun bir derneğin websitesine de dilekçeni koyabilirsin. Ayrıca kampanyanın konusuyla bağlantılı bir haber görürsen, okur yorumları bölümüne dilekçenin linkini yazabilirsin -- diğer okurlar kampanya sayfanı ziyaret edebilir. Haberi yapan muhabir de senin kampanyandan haberdar olur.

OYALANIRKEN VERİMLİ OL

Hepimiz ara sıra yaparız -- sohbet programlarımızdaki arkadaş listemizde kim ne diyor diye bakınırız. Skype, Gchat, AIM gibi sohbet aplikasyonlarında, statü satırında kampanya linki vermek veya özel bir mesaj yazmak bu vakit öldüren arkadaşlarımıza yapacak faydalı bir iş vermek için mükemmel bir fırsat olabilir.

FORUMLARDA VE E-POSTA LİSTELERİNDE İLGİ ALANLARINI BUL

Kampanyanı yaygınlaştırırken yaşayacağın zorluklarından biri de ele aldığın konuyla ilgilenen insanları bulabilmek. İnsanların ortak ilgi alanları etrafında buluştuğu yerlere ulaşırsan tekerleği yeniden icat etmek zorunda kalmazsın. Üyesi olduğun e-posta listelerini bir düşün (dernek, spor klübü, taraftar grubu, meslek odası gibi); veya listserv üstünden kampanya konunu araştır. Kişilerin belli bir konu hakkında tartıştıkları web forumları da araştırma yapmak için doğru yerlerdir. Muhtemelen bu listelerdeki herkesi tanımıyorsundur ama bu iyi bir şey -- hiç tanımadığın ama senin konunla ilgilenen kişilere ulaşmak kampanyanı büyütmek için çok önemli.

... ve elbette ...

KAMPANYANA ODAKLAN!

İyi fikirler kendi kendilerini pazarlar. Bu biraz bariz bir şey gibi gelebilir ama imza sayısını arttırmanın en iyi yolu süper güçlü bir dilekçe hazırlamaktır! Kampanyanı duyurmak için yapacakların başlamak için çok önemli olsa da, kampanyanın gerçekten hız kazanması seni hiç tanımayan insanların KENDİ AĞLARINDA dilekçeni paylaşmasıyla mümkün olacak. Başlığını daha etkili yapmak, imza verenlerin kullanabileceği hazır bir tweeter mesajı önermek ya da etkili bir görsel eklemek kampanyanın daha çok paylaşılmasını sağlayabilir. Daha imzaya açmadan dilekçeni mükemmel hale getirmeye çalışma ama daha iyi hale getirmek için her zaman g gözün açık olsun.