Dünyanın değişim yaratmaya odaklı en büyük ve en etkili online topluluğu

Etkili kampanya metni yazma

Sonuç alıcı bir eylem çağrısı

Bu bölüm, kişileri dilekçenize imza vermeye ikna edeceğin alan. Sorunu anlat, çözüm yolunu ve bunu kimin yapabileceğini belirt ve kampanyana katılarak bu çözüme nasıl katkı sağlayacaklarını açıkla. Ayrıca argümanını destekleyici önemli somut bilgileri de verebilirsin. Konuyu bilmeyen ama ilgili birçok kişi tüm metni okumayacaktır; o yüzden meselesi elinden geldiğince kısa ve öz anlat.

TEMEL NOKTALAR

• Kriz: Lafı dolandırmadan, değiştirmek istediğin şeyi doğrudan anlatarak başla. Sorunu bizim harekete geçmemizi gerektiren bir kriz olarak tanımlamak etkili olabilir.
  • Değişimdeki rolümüz: Bu, sorunun çözümü için adım atılmasına dilekçenin nasıl yardımcı olacağını anlatacağın bölüm -- konunun muhatabının kim olduğunu ve karar vermesinde kamuoyu baskısının ne gibi rolü olabileceğini düşün.
  • Talep: Okuyucuyu kampanyana katılmaya davet etmeyi unutma. Burada talep edilen şeyle ilgili biraz daha bilgi vermek faydalı olabilir.
  • Ek bilgi: Destekçilerin bilmesi gereken başka bir şey var mı? Burada, eğer gerekiyorsa, olayın tarihçesiyle ilgili bilgi verebilir veya eleştirilen bir noktayı aydınlatarak soru işaretlerini ortadan kaldırabilirsin.

ÖNERİLER

• Sorunu doğrudan anlatmak yerine uzun bir giriş yazısı yazma güdüsüne diren . (Bunu yapmak gerçekten zor!).
  • Zamanlama meselesini netleştir -- neden şimdi? Neden acil?
  • Emin değilsen, çıkar -- bir şeyi metne eklemenin gerekli olup olmadığından emin değilsen, muhtemelen değildir.
  • Okuru unutma -- insanları imza vermeleri için teşvik etmen gerekirken, dilekçenin muhatabının da sayfanı ziyaret edebileceğini unutma (özellikle ciddi bir baskı yaratmaya başladıysan).