Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid.
Oké

Help vluchtende kinderen in veiligheid te brengen

Op dit moment zijn er minstens 25.000 niet-begeleide kinderen die hun toevlucht zoeken in Europa! Zij zijn gevlucht voor onvoorstelbaar geweld, hebben hun ouders verloren, en zijn wanhopig op zoek naar een veilig onderkomen. Maar in plaats van dat autoriteiten hen met spoed onderdak aanbieden, worden ze aan hun lot overgelaten en vormen ze een gemakkelijk doelwit voor gevaarlijke mensensmokkelaars.

Het meest belachelijke hieraan is dat zelfs kinderen die al familie in Europa hebben niet toegelaten worden.

Maar deze week is alles veranderd -- vluchtelingenexperts hebben net een rechtszaak gewonnen die het Verenigd Koninkrijk verplicht om asielverzoeken van niet-begeleide kinderen die het land proberen in te komen in overweging te nemen.

Avaaz heeft de handen ineengeslagen met de experts om deze rechtszaak als precedent te gebruiken en een campagne te lanceren om deze kinderen te identificeren, en met spoed juridische bijstand, psychologische hulp en onderdak te regelen voor kinderen over heel de EU. Maar deze campagne heeft dringend meer geld nodig, om te voorkomen dat zij alsnog ten prooi vallen aan smokkelaars.

Als genoeg van ons een klein bedrag doneren, kunnen we helpen om de meest kwetsbare slachtoffers voor verder trauma te behoeden, en een bijdrage leveren aan het dwarsbomen van kindersmokkelaars.

In een beschaafde, humane wereld, zou geen enkel kind hiermee te maken mogen krijgen. Laten wij vandaag meehelpen deze wereld een stapje dichterbij te brengen. Doneer nu zodat er dringend maatregelen genomen kunnen worden om een einde aan dit drama te maken.