Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Να μην υπογραφεί η συμφωνία με την ΠΓΔΜ

4,301 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις 5,000
4,301 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την member-anonymized και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
member-anonymized
- Παραλήπτες:
Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας
Ύστερα από μήνες μυστικής διπλωματίας, χωρίς καμία ενημέρωση των πολιτών και των πολιτικών κομμάτων, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία είναι αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, τη βούληση των Ελλήνων πολιτών και την εθνική γραμμή ως προς το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας .

Πέρα από το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" και τις νέες υποχωρήσεις ως προς το αμετάφραστο της ονομασίας, η συμφωνία είναι ασύμφορη διότι αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί με την υπογραφή της τετελεσμένα γεγονότα ως προς την πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Επιπλέον, μεταθέτει για το μέλλον τη διευθέτηση σημαντικών εκκρεμοτήτων σχετικά με επιμέρους ζητήματα της συμφωνίας, χωρίς τον κίνδυνο καμίας κύρωσης για την αντισυμβαλλόμενη χώρα σε περίπτωση που εκείνη φανεί αδιάλλακτη.

Επιπλέον, μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία και με εκπεφρασμένη την άρνηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να την υπερψηφίσουν, είναι ιδιαίτερα αμφίβολο αν η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων εγκρίνει τις ενέργειες της Κυβέρνησης ως προς τη συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει και η οποία, όπως αναφέραμε, δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα.

Με βάση όλα τα παραπάνω, καλούμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να μην υπογράψει μια συμφωνία η οποία είναι ιστορικά λανθασμένη , εθνικά ασύμφορη και πολιτικά ανομιμοποίητη .

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )