Το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό κίνημα πολιτών στο διαδίκτυο.

Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας: Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές της Πάρου

Αυτό το ψήφισμα αναμένει έγκριση από το Avaaz: Ψηφίσματα Πολιτών

Γιατί είναι σημαντικό;

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Με την υπ’αριθμ. 177360/18‐12‐2014 Απόφασή
του Υπουργού ΠΕΚΑ, εγκρίθηκαν εκ νέου οι
περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση γιγαντιαίου, βιομηχανικών διαστάσεων έργου, αιολικών πάρκων στα νησιά Άνδρο‐Νάξο‐Τήνο‐ Πάρο, συνολικής ισχύος 281,5 MW (αρχικά με 95 ανεμογεννήτριες ύψους 100m η κάθε μία), διασυνδεόμενα μεταξύ τους με υποθαλάσσιο καλώδιο υψηλής τάσης 150 KV συνολικού μήκους 158,86 χλμ.

Οι τοπικές κοινωνίες των νησιών μας, οι φορείς, οι δήμοι και η διοικητική μας περιφέρεια, αγωνιζόμαστε ενάντια στην υλοποίηση του βιομηχανικού αυτού έργου διότι:

• Ανατρέπει τη βιωσιμότητα των νησιών μας.
  • Ακυρώνει τα ήπια κυκλαδίτικα χαρακτηριστικά.
  • Υποβαθμίζει ανεπανόρθωτα το διεθνώς αναγνωρισμένο
    ιδιαίτερο νησιωτικό μας περιβάλλον.
  • Τσιμεντοποιεί τεράστιες εκτάσεις γης, καταστρέφοντας το
    φυσικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, χωρίς αναστροφή και δυνατότητα αποκατάστασης, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά την κατείσδυση ομβρίων υδάτων εμποδίζοντας έτσι την τροφοδοσία του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.
  • Παραβιάζει την καταγεγραμμένη από αιώνες πολιτιστική
    μας παράδοση και πολιτισμό, επιβάλλοντας νέους βιομηχανικούς όρους διαβίωσής μας.
  • Πλήττει την τοπική οικονομία, ακυρώνοντας τους όρους
    νησιωτικής ανάπτυξης.
  • Διαμορφώνει μεταναστευτικές συνθήκες των οικογενειών
    μας, εξαιτίας του επαναπροσδιορισμού των νέων συνθηκών λειτουργίας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας, αλλά και της απασχόλησης των οικογενειών μας.
  • Απαξιώνει τις αξίες της γης και των ακινήτων μας.
  • Επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό μας και στην
    οικονομία που στηρίζεται σε αυτόν και στην οποία επενδύουμε χρόνια καθημερινά.
  • Αντιστρατεύεται την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης
    (κοινωνία‐περιβάλλον‐ανάπτυξη) προς όφελος του επενδυτικού και επιχειρηματικού και μόνο κέρδους.

• Ο αγώνας μας θα καθορίσει τις τύχες μας! Καλούμε όλους τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους φίλους της Πάρου να προσυπογράψουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας και να σταθούν πλάι μας στον αγώνα μας για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.

____________________________________

RESOLUTION AGAINST THE WIND TURBINES

The Greek Minister of Environment and Industry, with decision no. 177 360/ 18.12.2014 has approved the environmental terms for the installation of a gigantic industrial project with wind parks on the islands of Andros‐Naxos‐Paros‐Tinos. The ​​total capacity is designed to be of 281,5 MW (initially operating with 95 turbines and height 100m each), interconnected to each other by underwater high voltage cable of 150 KV and a total length of 158.86 km. The local communities , the institutions, unions and societies, and the municipalities of our island along with South Aegean administrative district, are fighting against the implementation of this industrial project because:
    • Subverts the sustainability of our islands.
    • Annuls mild Cycladic features.
    • Irreparably undermines our internationally recognized unique island environment.
    • Cements huge tracts of land by destroying the natural environment and biodiversity, irreversibly and without future rehabilitation capability, while significantly reducing the infiltration of rainwater thus preventing the supply of groundwater.
    • Violates our culture and civilization, by imposing us new industrial living conditions.
    • Affects the local economy and cancels island’s development conditions.
    • Shapes immigrant family conditions due to the redefinition of new living and employment conditions and inability to sustain of our businesses.
    • Devalues ​​the worth of our land and property.
    • Brings deathblow to our tourism and economy
    • Counters to the principle of sustainable development (society‐environment‐development) for the benefit of investors and business and profit only.
    Our fight will determine our destiny! We urge all residents, visitors and friends of Paros to endorse the protest resolution and to stand by our side in our struggle for the future of our island and our children.

Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 15, 2017
    Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα ως ανάρμοστο
    Αντιγραφή URL: