Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem

Ogłaszamy alarm:
Dołącz do światowego strajku dla klimatu Piątek, 20 września

Do Szanownego Pana Prezydenta Jacka Majchrowskiego: Petycja o przywrócenie zielonego skweru w centrum Krakowa

908 podpisało. Niech będzie nas  1,200
908 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Tomasz B.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Tomasz B.
kieruje swoją petycję do:
Do Szanownego Pana Prezydenta Jacka Majchrowskiego
Zamiana znajdującego się przed budynkiem magistratu przy pl. Wszystkich Świętych parkingu, z którego korzystają miejscy radni oraz urzędnicy, w skwer oraz ustawienie na nim huśtawek, okazało się być doskonałym pomysłem i dużym sukcesem. Te cieszyły krakowian oraz odwiedzających nasze miasto gości i na ogół były zajęte. Ustawiały się do nich kolejki. Powinny zostać na stałe.

Zamiast tego usunięto je, by zrobić miejsce dla kilku samochodów miejskich radnych oraz urzędników wysokiego szczebla.

Skoro jednak raz dało się tam huśtawki postawić, to można to zrobić i drugi raz. Jeżeli chcecie, by zieleń wróciła na plac Wszystkich Świętych, wyślijcie uprzejmą prośbę do Jacka Majchrowskiego i dajcie mu szansę, by udowodnił, że jest tak zielonym prezydentem jak deklaruje.

Skoro może być miło, to dlaczego ma nie być miło?

Więcej przeczytasz tutaj: http://krakow.onet.pl/uratuj‐zielony‐skwer‐w‐centrum‐miasta‐podpisz‐petycje‐do‐jacka‐majchrowskiego/9sq9vsn