Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Utwórzmy PARK wokół Świątyni Opatrzności Bożej!

1,353 podpisało. Niech będzie nas  2,000
1,353 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Miasteczko P.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Miasteczko P.
kieruje swoją petycję do:
Kard. Kazimierz Nycz, Metropolita Warszawski,
Pan Piotr Gaweł, Prezes Centrum Opatrzności Bożej
Kompleks Świątyni Opatrzności Bożej w Warszawie to ogromny teren o powierzchni 6 hektarów znajdujący się w samym sercu osiedla mieszkaniowego - Miasteczka Wilanów. Budowa Świątyni powoli zmierza się ku końcowi. Jako mieszkańcy Wilanowa, bardzo byśmy chcieli aby Świątynia była otoczona parkiem z prawdziwego zdarzenia, będącym naszym zielonym płucem, przyjaznym, otwartym, dostępnym dla wszystkich.

Dlatego serdecznie apelujemy o likwidację płotu ogradzającego teren Świątyni oraz o podjęcie wszelkich działań mających na celu utworzenie parku otaczającego Świątynię, m.in. poprzez udostępnienie terenu dla lokalnych inicjatyw obywatelskich w zakresie zazielenienia naszej Dzielnicy.

Wierzymy, że Kompleks Świątyni może stać się zieloną, zintegrowaną częścią naszego osiedla!