Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Mówimy "NIE" Podwójnemu Opodatkowaniu Polskich Emigrantów! Podpisz Petycję!

7,333 podpisało. Niech będzie nas  1,000,000
7,333 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Radio Star Wielka B.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Radio Star Wielka B.
kieruje swoją petycję do:
Prezydent Andrzej Duda, Premier Beata Szydło, Komisja Finansów Publicznych,
Marszałek Senatu Stanisław Karczewski, Ambasador RP w Londynie Arkady Rzegocki,
Kancelaria Sejmu
Londyn, dnia 12 września 2017 r.

Jako głos Polonii na całym świecie ‐ tworzymy petycję, by wyrazić sprzeciw wobec planów polskiego Rządu opodatkowania w Polsce dochodów obywateli polskich pracujących poza granicami kraju. Niekorzystne zmiany związane są z ratyfikacją Konwencji Wielostronnej MLI i zastosowaniem tzw. metody kredytu podatkowego. Wprowadzenie w życie planowanych zmian utrudni naszą egzystencję w innych krajach, pogorszy naszą sytuację materialną, byt nasz i naszych rodzin – byt, na który ciężko pracujemy na obczyźnie.

Wysokie i przerażające jest też prawdopodobieństwo chaosu, jaki powstanie przy obowiązkowym składaniu zeznań podatkowych w Polskim Urzędzie Skarbowym przez Polaków pracujących za granicą. Czy polski Parlament ma na uwadze, jak bardzo utrudni to Polakom egzystencję? My ‐ emigranci z całego świata nie możemy się na to godzić, stąd licząc na jej pozytywne rozpatrzenie, kierujemy prośbę o niewprowadzanie w życie prognozowanych zmian.

Petycja została utworzona przez: Radio Star ‐ Twoje Radio Na Wyspach: www.radiostar.net, we współpracy z portalem: Londynek.net: www.londynek.net i gazetą: Tydzień Polski: www.tydzien.co.uk.