Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Sukces
Petycja została zamknięta
Krzysztof Pancewicz pozostanie w Szkole Podstawowej w Kamionkach.

Sukces
Petycja została zamknięta
50 podpisało

Rodzice I.
kieruje swoją petycję do:
Dyrektor Szkoły Podstawowej w Kamionkach, Burmistrz Miasta i Gminy Kórnik,
„W dniu dzisiejszym podpisaliśmy z Dyrektorem Szkoły Podstawowej w Kamionkach porozumienie. Każdy z nas cofnął się o pół kroku. Pragniemy wyciszyć emocje jakie narosły wokół tej sprawy. Doceniam w tym miejscu decyzję Dyrekcji. Pierwotnie przyjąłem z radością propozycję zwiększenia wymiaru pracy od września. Niestety mogło to wiązać się ze zwolnieniem innego nauczyciela więc ustaliliśmy, że będę pracował na dotychczasowych warunkach w wymiarze 8 godzin tygodniowo. Pan Dyrektor zadeklarował, że kładzie bardzo duży nacisk na rozwój sportu w naszej szkole. Wraz z dyrekcją zamierzamy doprowadzić do utworzenia klasy sportowej w naszej szkole. Złożyłem jasną deklarację, że Pan Dyrektor może w 100% liczyć na moją pomoc w tej kwestii, łącznie z pracą na pełen etat w przyszłości. Raz jeszcze bardzo dziękuję całej lokalnej Społeczności, która stanęła za mna. Serdecznie pozdrawiam, KP.”

Jako rodzice, uczniowie i mieszkańcy, domagamy się przywrócenia Krzysztofa Pancewicza na stanowisku nauczyciela Wf-u w Szkole Podstawowej w Kamionkach.

Pan Krzysztof Pancewicz, to wieloletni nauczyciel, który pracuje w szkole odkąd ona powstała.

Pomagał przy uruchomieniu i sprawnym otwarciu szkoły, nie bał się żadnej pracy, nawet skręcając ławki i meble.

Pan Krzysztof to nauczyciel pełen pasji, przyjaciel uczniów, potrafiący zachęcić dzieci do aktywnego spędzania czasu, ale również spowodować to, że dzieci biegną na wychowanie fizyczne i z jego zajęć wychodzą szczęśliwi i zmęczeni.

Dzieci mogły liczyć zawsze na wysłuchanie przez nauczyciela, który pomagał im zrozumieć różne zasady, chociażby to, że nie zawsze się wygrywa.
Pomoc nie kończy się tylko w murach szkoły - każdy uczeń znajduje u niego wsparcie. Tych działań nie da się zmierzyć, zliczyć, czy obiektywnie ocenić. Budując w uczniach ambicję, udzielając rad przygotowuje ich do wejścia w dorosłość, oraz tego, by nigdy nie zapomnieli o aktywności sportowej.

Pan Krzysztof Pancewicz, jest Prezesem ale zarazem trenerem lokalnego klubu Avia Kamionki. Dzięki temu, ma bardzo dobry kontakt z młodzieżą w szkole jak i poza nią. Łączy on społeczność i młodzież, z naszych Sołectw.

Nauczyciel posiada bardzo wysokie kwalifikacje.
Po pierwsze jest nauczycielem mianowanym.
Po drugie posiada licencje UEFA A.

Jego praca i zaangażowanie zawsze była wysoko oceniana, cechuje go poczucie obowiązku i sumienność, jest nauczycielem z powołaniem zostawiającym cale serce naszej młodzieży. Wiele osób stawia sobie go za wzór.

Uważamy, zwolnienie Pana Krzysztofa Pancewicza za głęboko niesprawiedliwe. Tym bardziej po sytuacjach jakie miały miejsce w tym roku szkolnym.  Został zwolniony, z informacją "reorganizacja pracy".

Oczekujemy przywrócenia Pana Krzysztofa Pancewicza na stanowisko nauczyciela wychowania fizycznego w Szkole w Kamionkach.

Sprawa nie jest dla nas obojętna, dlatego zrobimy wszystko co w naszej mocy aby ją nagłośnić. Zrobimy wszystko, by przywrócić Pana Krzysztofa Pancewicza do pracy z naszymi dziećmi.

Opublikowane (Aktualizacja )