Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Καταλαβα
Ελληνική Δικαιοσύνη: Όχι στην απέλαση των 8 Τούρκων αξιωματικών

Ελληνική Δικαιοσύνη: Όχι στην απέλαση των 8 Τούρκων αξιωματικών

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

,
Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την iskra I. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
iskra I.
- Παραλήπτες:
Ελληνική Δικαιοσύνη
Η παράδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης του Ερντογάν συνεπάγεται οτι θα υποστούν απάνθρωπα βασανιστήρια, ηθική, ψυχική, μέχρι και φυσική εξόντωση. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καιτ α δημοσιεύματα στον ελληνικό και διεθνή τύπο, στην Τουρκία η σύλληψη αντιφρονούντων κατηγορουμένων δεν συνεπάγεται παραπομπή στη δικαιοσύνη αλλά ανάκριση με μεθόδους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωής τους. Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως, "όχι στην έκδοση" 3 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Δυστυχώς ασκήθηκε έφεση στην απόφαση αυτή ενώ και η απόφαση για άλλους 3 Τούρκους αξιωματικούς ήταν υπέρ της έκδοσης. Όσοι και όσες δε θεωρούμε οτι τα ανθρώπινα δικαιώματα ‐ εν προκειμένω το δικαίωμα στη ζωή ‐ δεν ισχύουν κατά περίπτωση και γνωρίζουμε από την πρόσφατη ιστορία μας τι σημαίνει εξόντωση ανθρώπων με βασανιστήρια. Ζητούμε από τη δικαιοσύνη να συνδράμει τη δημοκρατία και από τον ελληνικό κράτος να μην προχωρήσει στις ζητούμενες από το καθεστώς της Τουρκίας, απελάσεις των 8 αξιωματικών.
Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )