Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Καταλαβα

Βοήθεια

Πώς να Δημιουργήσεις ένα Πετυχημένο Ψήφισμα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Τα τελευταία 5 χρόνια, το κίνημα του Avaaz έχει κερδίσει αμέτρητες εκστρατείες μέσα απ'το διαδίκτυο. Αν και κάθε ψήφισμα είναι μοναδικό, τα επιτυχημένα ψηφίσματα εμφανίζουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Δείτε παρακάτω τα κυριότερα διδάγματα από τις εκστρατείες του Avaaz.

Τώρα είναι πιο εύκολο να αλλάξεις τον κόσμο.

ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ
Βήμα προς βήμα η διαδικασία του πώς μια ιδέα μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή μέσα από ένα διαδικτυακό ψήφισμα.

ΤΙΤΛΟΣ
Ο τίτλος του ψηφίσματος σου είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν οι άλλοι. Αν δεν τους τραβήξει την προσοχή ίσως είναι και το τελευταίο! Μάθε πώς να κάνεις το ψήφισμά σου να ξεχωρίζει μ' ένα ζωηρό τίτλο.

ΚΕΙΜΕΝΟ
Το κείμενό σου πρέπει να εκφράζει το βασικό επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσεις για να πείσεις τους πολίτες να υπογράψουν το ψήφισμά σου αλλά και για να κάνεις τους αρμόδιους να πραγματοποιήσουν το αίτημα σου. Για να είναι αποτελεσματικό το κείμενό σου, χρησιμοποίησε βασικά διδάγματα από άλλες επιτυχημένες εκστρατείες.

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΣΟΥ
Το ψήφισμά σου θα έχει απήχηση μόνο εάν αυτό που ζητάς έχει απήχηση. Τσέκαρε αν έχεις επιλέξει το σωστό "αίτημα" για το ψήφισμά σου χρησιμοποιώντας χρήσιμες υποδείξεις.

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Μπορείς να κερδίσεις πιο εύκολα αν ασκήσεις πίεση στο κατάλληλο πρόσωπο. Διάβασε τις συμβουλές για να το πως να διαλέξεις τον πιο κατάλληλο αρμόδιο για το ψήφισμά σου.

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΙΚΟΝΑ
Μια εικόνα = 1000 λέξεις. Πέρασε το μήνυμα σου με μια δυνατή εικόνα.

ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΟΥ
Η δύναμη του ψηφίσματός σου αντανακλάτε στον αριθμό των πολιτών που το υπέγραψαν. Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν συμμετάσχει σε ψηφίσματα του Avaaz τα τελευταία χρόνια. Δες πως μπορείς να ενισχύσεις το ψήφισμά σου.