Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Υπογράφω Επιστολή Προς Πρόεδρo της Κυπριακής Δημοκρατίας

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Μάριος Φ. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Μάριος Φ.
- Παραλήπτες:
Έντιμο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Κο. Νίκο Αναστασιάδη
ΚΥΠΡΟ-ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Έντιμε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

η χώρα μας παρακολουθεί με αγωνία και τρόμο τα τεκταινόμενα στη γειτονική μας Συρία και τις τρομοκρατικές ενέργειες του Ισλαμικού κράτους, τις επιθέσεις αυτοκτονίας με θύματα συνανθρώπους μας, αλλά και την καταστροφή πολιτιστικών μνημείων σε δύση και ανατολή.

Διαπιστώνεται ότι οι προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν από τις συμμαχικές χώρες του δυτικού κόσμου, όχι μόνο δεν έφεραν αποτέλεσμα στην καταστολή της τρομοκρατίας, αντίθετα συντήρησαν και ισχυροποίησαν το Ισλαμικό κράτος, με αποτέλεσμα σήμερα να απειλούν όλο και περισσότερο με νέες τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχους εντός της Ευρώπης στην οποία ανήκει και η Κύπρος μας. Η μικρή απόσταση από τη γειτονική Συρία και την εμπόλεμη ζώνη κατά της τρομοκρατίας μας καθιστά επικίνδυνα ευάλωτους.

Επίσης παρατηρούμε ότι η αποφασιστική στρατιωτική δράση της Ρωσίας εναντίον των τρομοκρατών, έχει φέρει για πρώτη φορά αποτελεσματικά κτυπήματα. Η αποφασιστικότητα του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, η υψηλής τεχνολογίας στρατιωτικός εξοπλισμός από αέρα και θάλασσα καθώς και γενναιότητα των Ρωσικών στρατευμάτων, φαίνονται ικανά να συντρίψουν την τρομοκρατία, δίνοντας ελπίδα για ένα πιο ασφαλισμένο κόσμο. Κατανοούμε βέβαια ότι κάτι τέτοιο απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα και επιβάλλεται να είμαστε υπομονετικοί.

Η χώρα μας δυστυχώς βρίσκεται σε περιοχή υψηλού κινδύνου. Οι μικρές δυνατότητες του στρατού μας, της αεροπορίας και του ναυτικού μας, μας καθιστούν ευάλωτους και αδύνατους να αντιμετωπίσουμε τυχών επέκταση τρομοκρατικών κτυπημάτων στο έδαφος μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, προκειμένου να τοποθετηθούμε κάτω από την ομπρέλα στρατιωτικής προστασίας και ασφάλειας των. Η Ρωσία έχει αποδείξει ιστορικά την προσήλωση της στις αρχές διατήρησης της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας των λαών
της Ευρώπης και έχει συμβάλει αποφασιστικά στην νίκη κατά του φασισμού κατά τον τελευταίο αιώνα. Χάρη στη Ρωσία πολλές ορθόδοξες χώρες των Βαλκανίων, περιλαμβανομένου και της Ελλάδας, κατάφεραν να κερδίσουν την ανεξαρτησία τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά το δέκατο ένατο αιώνα.

Έντιμε κύριε πρόεδρε, ζητούμε όπως άμεσα έρθετε σε επικοινωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία, με σκοπό της παροχή διευκολύνσεων στο έδαφος της χώρας μας προς την Ρωσική αεροπορία, ναυτικό και τις ειδικές δυνάμεις, οι οποίες μάχονται εναντίων του ισλαμικού κράτους στη Συρία και στις γειτονικές χώρες, με αντάλλαγμα την προστασία της κυπριακής επικράτειας από τυχών τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και προστασία από τυχών επεμβατικές βλέψεις της Τουρκίας εναντίον του Κυπριακού κράτους. Μη ξεχνάμε ότι πρώτον η Τουρκία είναι ο ισχυρός σύμμαχος των ισλαμιστών-τρομοκρατών και δεύτερον ότι διαθέτει κατοχικό στρατό εντός του
Κυπριακού εδάφους.

Πιστεύουμε ότι μόνο τα Ρωσικά στρατεύματα είναι σε θέση και μπορούν να προστατεύσουν τη μικρή μας Κύπρο, όχι μόνον από τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και να την απελευθερώσουν από τους Τούρκους εισβολείς.

Με εκτίμηση,

Μάριος Φωτίου
Εκ μέρους του Κύπρο-Ρωσικού Συνδέσμου Κουλτούρας, Επιχειρηματικότητας και Ορθοδοξίας.

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )