Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
ΟΧΙ στον θάνατο των νησιών. Σταματήστε τώρα τον ΔΙΩΓΜΟ τους!

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Περιφέρεια Ν. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Περιφέρεια Ν.
- Παραλήπτες:
Πρωθυπουργό - Υπουργούς της Κυβέρνησης - Βουλευτές Κυκλάδων - Δωδ/σου

Το γεγονός οτι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη σε πτώση Ακαθάριστου Τοπικού Προιόντος Περιφέρεια της Ευρώπης για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, θα έπρεπε από μόνο του να έχει λειτουργήσει ως συναγερμός για την λήψη μέτρων στήριξης της οικονομίας της. Με στοιχεία της EUROSTAT, αυτή η εξαιρετικά ανησυχητική πρωτιά των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποτυπώνεται στα χρόνια που στα νησιά βρίσκοταν ακόμα σε ισχύ μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας τους ( π.χ. οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ).

Αντί της λήψης μέτρων στήριξης της οικονομίας των νησιών, που σύμφωνα πάντα με όλα τα επίσημα στοιχεία βυθίζεται επικίνδυνα, λαμβάνονται συνεχώς μέτρα που οδηγούν την οικονομία των νησιών σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και βάλλουν ευθέως και στοχευμένα κατά του μοναδικού κλάδου της νησιωτικής οικονομίας που στηρίζει τις νησιωτικές κοινωνίες, του τουριστικού κλάδου.

Τα νησιά μας, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα μπροστά σε μια καταιγίδα μέτρων που, στο σύνολό τους, συνιστούν τον απόλυτο διωγμό, το πιο ανελέητο κυνηγητό
που έχουν δεχτεί ποτέ, από μια σειρά πολιτικών αποφάσεων που αγνοούν και περιφρονούν πλήρως την έννοια της νησιωτικότητας και το μέγεθος των δυσχερειών και των ανισοτήτων που αυτή συνεπάγεται για τους κατοίκους τους.

- Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

- Η κατάργηση της εξαίρεσης των τουριστικών καταλυμάτων και των ξενοδοχείων από την καταβολή ΕΝΦΙΑ

- Η μετάπτωση της εστίασης στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ

- Η επιπλέον αύξηση του ΦΠΑ από το 23% σε 24%

- Η κατάργηση στην Δωδεκάνησο της έκπτωσης 50% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά

- Η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης

- Η σαρωτική μείωση των επιδοτούμενων αεροπορικών συνδέσεων

- Η τραγική υποχρηματοδότηση των νησιών σε έργα υποδομών,

- Η οικονομική εγκατάλειψη τους να σηκώσουν μόνα τους το βάρος των επιπτώσεων των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών,

ολοκληρώνουν ένα πρωτοφανές σε βία κύμα μέτρων, τα οποία διαμορφώνουν ένα περιβάλλον που καθιστά πλέον την ζωή απαγορευτική, στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της χώρας.
Το μόνο που απομένει να ζητήσουν από τους νησιώτες, είναι να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αν θέλουν να
επιβιώσουν.

Η ζωή στα νησιά του Αιγαίου διώκεται με τον πιο βίαιο τρόπο που θα μπορούσε κανείς να σχεδιάσει, για μια περιοχή της χώρας, στην οποία διακυβεύονται και ζητήματα εθνικά .
Το περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι ζοφερό, το μέλλον δεν προοιωνίζεται τίποτα θετικό, για όσο διάστημα τα μέτρα που σχεδιάζονται και ψηφίζονται οδηγούν με μαθηματική ακριβεία την νησιωτική οικονομία σε κατάρρευση.

Οι νησιώτες απευθύνουμε έκκληση στους κυβερνώντες να σταματήσει άμεσα ο διωγμός που υφίστανται και να αναλάβουν όλες τις πρωτοβουλίες ανακοπής αυτής της τραγικής πορείας των νησιών μας. Να αντιληφθούν ότι τα
νησιά αποτελούν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος της χώρας, ότι η επιβίωση και η ανάπτυξή τους εγγυάται την προοπτική της χώρας σε ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον.
Με την ψήφο σας, στηρίξτε το δικαίωμα
των νησιωτών να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους.

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )