Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Καταλαβα
Προς Α. Τσίπρα: "Να ανοίξει ο φράχτης του Έβρου"

Προς Α. Τσίπρα: "Να ανοίξει ο φράχτης του Έβρου"

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

,
Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Αντώνης Γ. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Αντώνης Γ.
- Παραλήπτες:
Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας
Δυόμισι δεκαετίες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, φράχτες υψώνονται ξανά στην Ουγγαρία, το Καλαί, σύντομα στην Σλοβενία και στην Αυστρία. Σήμερα (30/10/2015) ο Πρωθυπουργός δήλωσε στη Βουλή οτι το Ευρωπαϊκό όραμα πεθαίνει με τα νέα τείχη και συρματοπλέγματα που υψώνονται στην Ευρώπη. Ξέχασε, όμως, ο πρωθυπουργός να πει μια λέξη για το φράχτη του Έβρου.

Η Ελλάδα υπήρξε μια από τις πρώτες χώρες που ύψωσαν τείχη στα ευρωπαϊκά σύνορα. Ο φράχτης του Έβρου ξεκίνησε επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ολοκληρώθηκε επί Σαμαρά και παραμένει στη θέση του και σήμερα. Την ίδια στιγμή δεκάδες, εκατοντάδες προσφυγές, παιδιά και ενήλικοι, πνίγονται στο Αιγαίο. Τα ναυάγια αυξάνονται όσο ο καιρός χειροτερεύει αλλά οι προσφυγικές ροές δεν πρόκειται να σταματήσουν. Ο φράχτης του Έβρου οδηγεί τους πρόσφυγες να επιλέγουν τους επικίνδυνους θαλάσσιους δρόμους. Την πτώση του φράχτη έχουν ζητήσει τόσο κινήματα όπως το Συντονιστικό Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου όσο και φορείς της πολιτείας όπως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Αν η Ελλάδα θέλει να αποτελέσει ενα διαφορετικό παράδειγμα για την Ευρώπη, πρέπει να ανοίξει άμεσα τον φράχτη του Έβρου, προσφέροντας ασφαλή και νόμιμη δίοδο για τους πρόσφυγες.Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )