Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Καταλαβα
Στηρίζουμε τις Φιλιππίνες

Στηρίζουμε τις Φιλιππίνες

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

,
Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Juan L.
- Παραλήπτες:
The negotiators
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο τυφώνας Χαϊγιάν χτύπησε τη γενέτειρά της οικογένειάς μου. Η καταστροφή που προκάλεσε είναι τόσο τραγική που πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω τις λέξεις για να περιγράψω πώς νιώθω για τις απώλειες και τις ζημίες που έχουμε υποστεί.

Πέρασα δυο μέρες αγωνιώντας για την τύχη των συγγενών μου. Όταν τελικά κατάφερα να μιλήσω με τον αδελφό μου, γέμισα ξανά με δύναμη και ανακούφιση. Επέζησε από την τραγωδία και τις τελευταίες μέρες βοηθάει μαζεύοντας τα πτώματα των συνανθρώπων μας. Είναι πεινασμένος και εξουθενωμένος καθώς είναι δύσκολο να φτάσουν τρόφιμα στις πληγείσες περιοχές.

Πέρα όμως απ’το ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια γιγαντιαία ανθρωπιστική κρίση, πρέπει να βρούμε το κουράγιο να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια: ο τυφώνας δεν ήταν απλά άλλη μία φυσική καταστροφή. Ήταν πολύ πιο ισχυρός και πολύ πιο θανατηφόρος λόγω την κλιματικής αλλαγής που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος. Για χρόνια τώρα, εκείνες οι χώρες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να δράσουν αλλά και την μεγαλύτερη ευθύνη για το πρόβλημα, αποφεύγουν την υποχρέωση που έχουν να μειώσουν την ρύπανση που παράγουν, όπως τους απαιτεί η επιστήμη. Αυτό είναι πού έχει επιφέρει την κλιματική αλλαγή και μπορεί να επιφέρει ακόμη πιο οδυνηρές συνέπειες στο άμεσο μέλλον.

Γι’αυτό έκανα αυτό το θαρραλέο, για δημόσιο υπάλληλο, βήμα και ξεκίνησα αυτή την ψηφοφορία στο Avaaz. Ζητώ απ΄τα μέλη του Avaaz να συμπαρασταθούν στους ανθρώπους των Φιλιππίνων και σε όλα τα θύματα της κλιματικής αλλαγής σε όλο τον κόσμο. Οι φωνές μας ενωμένες μπορούν να πιέσουν τις κυβερνήσεις, οι οποίες συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, για να θέσουν σε εφαρμογή ελέγχους για τη ρύπανση και για να στηρίξουν οικονομικά τις πιο φτωχές κοινότητες.

Το δίλημμα που τελικά θα καθορίσει τη διαβίωση μας ως είδος είναι: μπορεί η ανθρωπότητα να υπερβεί αυτή την πρόκληση; Εγώ πιστεύω πως ακόμη μπορούμε. Υπόγραψε το ψήφισμα σήμερα και διάδωσέ το στους πάντες και εγώ θα παραδώσω προσωπικώς τις υπογραφές στη σύνοδο κορυφής.

Yeb Sano, Απεσταλμένος Κλιματικής Αλλαγής των Φιλιππίνων και επικεφαλής διαπραγματευτής της κυβέρνησης στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το περιβάλλον στη Βαρσοβία.


Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )