Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Καταλαβα
Με ένα άρθρο προσπαθούν να διαλύσουν τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες»!

Με ένα άρθρο προσπαθούν να διαλύσουν τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες»!

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

,
Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Elias T. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Elias T.
- Παραλήπτες:
Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που αφορά το υπαίθριο εμπόριο και τις «Αγορές Καταναλωτών» συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2017 .

Το νέο νομοσχέδιο θα αποδεκατίσει τους μικροπαραγωγούς αφού θα απαγορεύει την διάθεση των προϊόντων τους σε ολόκληρη την επικράτεια και σε Δημοτικές Κοινότητες άνω των 5.000 κατοίκων με αποτέλεσμα τον απόλυτο έλεγχο της τροφής.

Ειδικά για το άρθρο 37 που αφορά τις αγορές καταναλωτών και που πλασάρονται ως «Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες», πρόκειται για «αγορές καταναλωτών» ερήμην των καταναλωτών με πολλούς περιορισμούς. Ορίζεται μια νέα διαδικασία μόνο για να κακοποιηθεί και ακυρώνει στην πράξη την λειτουργία των αγορών.

Αυτό που συζητούν και προτείνουν δεν έχει καμία σχέση με τις κινηματικές δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες» οι οποίες βασίστηκαν στον εθελοντισμό, στην αλληλεγγύη και στην αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε μεταξύ καταναλωτών και παραγωγών. Αυτό που συζητούν και προτείνουν είναι ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα το οποίο επινοήθηκε για να σπρώξει και τους τελευταίους καταναλωτές στην αγκαλιά των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα «σύγχρονο» όπλο στα χέρια των δημάρχων εκείνων, οι οποίοι δια του νόμου πλέον, θα μπορούν να ελέγχουν και να διαλύουν τις αυτοοργανωμένες δράσεις πολιτών .

Έχουμε λίγες μέρες μπροστά μας για να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα προς όλους αυτούς οι οποίοι συζητούν για εμάς χωρίς εμάς, αποφεύγοντας να αναφέρουν ακόμη και την ονομασία που καθιερώθηκε στη συλλογική μνήμη των χρόνων της κρίσης.

Ζητάμε την στήριξη της κοινωνίας και απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες! Ας στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να διαλύσουν τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες», ίσως το τελευταίο μέσο αντίστασης και αγώνα στη βίαιη υποτίμηση του επιπέδου ζωής από τα μνημόνια.

Στηρίξτε αυτή την προσπάθεια και διαδώστε την!

Η ψηφοφορία αυτή διεξάγεται με απόφαση της 6ης Πανελλαδικής Συνάντησης Πρωτοβουλιών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )