Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Καταλαβα
Ακυρώστε την άδεια εγκατάστασης ΜΥΗΕ στην Κοινότητα Σεργούλας, Δ.Ε.Ευπαλίου, Νομός Φωκίδας

Ακυρώστε την άδεια εγκατάστασης ΜΥΗΕ στην Κοινότητα Σεργούλας, Δ.Ε.Ευπαλίου, Νομός Φωκίδας

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

,
Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Σ. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz. Προειδοποίηση: Κάποιες από τις πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το ψήφισμα δεν ήταν δυνατόν να διασταυρωθούν, άρα ίσως να περιέχει ανακρίβειες ή παραπληροφόρηση.
Δημιουργός ψηφίσματος:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Σ.
- Παραλήπτες:
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
Φίλοι και Φίλες
Ιδιωτική Εταιρεία IKE , αιτήθηκε και της έχει ήδη χορηγηθεί η άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (αρ.πρωτοκόλλου Ο-102747, ΑΔΑ ΨΟΖ0ΙΔΞ-ΧΙ4) κατασκευής μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Πολυσταύρι» Κοινότητας Σεργούλας , Δ.Ε. Ευπαλίου Δωρίδας.   Παράλληλα, έχει ήδη αδειοθοτηθεί και ξεκινήσει η μελέτη πανίδας της περιοχής, η οποία άπαξ και ολοκληρωθεί και λάβει τις απαιτούμενες υπογραφές δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ούτε και να σταματήσει το έργο. Όλα τα επίσημα έγγραφα βρίσκονται στα χέρια μας και είναι στη διάθεση όποιου τα ζητήσει, καθώς επίσης έχουν αποσταλεί στο Δήμο Δωρίδας και σε Νομικές Υπηρεσίες, με σκοπό την ακύρωση του έργου. Οι κάτοικοι της κοινότητας Σεργούλας, ουδέποτε ενημερώθηκαν, ερωτήθηκαν και συμφώνησαν για την υλοποίηση αυτού του έργου!
Με δεδομένο ότι: ·
  • Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση για το ανωτέρω, αλλά πλήρης εναντίωση για αυτό! ·
  • Θα καταστραφεί μια παρθένα περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους με υπεραιωνόβια πλατάνια και σπάνια χλωρίδα και πανίδα! ·
  • Η περιοχή (είναι εντός ζώνης Natura) ήδη έχει μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω της σπάνιας ομορφιάς και του μοναδικού φυσικού τοπίου για ανάβαση ποταμού, αναρρίχηση, επίσκεψη σε σπήλαιο, σταλακτίτες και μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον για τέτοιου είδους δράσεις (εναλλακτικού τουρισμού), χωρίς να υποβαθμιστεί και να κακοποιηθεί το τοπίο. ·
  • Η καταστροφή της περιοχής είναι προφανής.
  • Η περιοχή βρίσκεται πάνω σε σεισμικό ρήγμα, άρα υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα καταστροφών μετά την εγκατάσταση ενός τέτοιου έργου · Δεν υπάρχει τοπική, κοινωνική, περιβαλλοντική, οικονομική και αναπτυξιακή ανάγκη που να εξυπηρετεί αυτό το έργο (ΜΥΗΕ) ώστε να δικαιολογείται η μη αναστρέψιμη επιβάρυνση και καταστροφή που θα φέρει στο δημόσιο αυτό χώρο (ποτάμι, φαράγγι και τοπίο), κατά τη διάρκεια κατασκευής και μετέπειτα λειτουργίας αυτού!
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΗ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ή ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ.
ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!
Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

https://youtu.be/7Na5JAVKtZg?si=5dAAuvNhGqyGy5-E


https://youtu.be/X6gqgweNslk?si=0CDwoYuNO2hXhulE
   

 
Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )