Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Σταματήστε τον αφανισμό του άλσους φυτωρίου στην Αλεξανδρούπολη

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Γιώργος Δ. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Γιώργος Δ.
- Παραλήπτες:
Δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης
O Δήμος Αλεξανδρούπολης προχωρά στην ανέγερση κλειστού γυμναστήριο στο Δημοτικό άλσος του φυτωρίου.

Το άλσος αυτό είναι -αναμφίβολα εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια- μια κατάφυτη δασωμένη έκταση με πρωτοφανή για την Αλεξανδρούπολη ποικιλία δασικών δένδρων, που προσφέρουν μεγάλη εναλλαγή χρωμάτων και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αισθητική αξία του. Κάθε πόλη εκτός από το κεντρικό πάρκο πρέπει να διαθέτει και τα περιφερειακά πάρκα βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών. Δυστυχώς η Αλεξανδρούπολη υστερεί ασφυκτικά στον τομέα αυτό καθότι σήμερα αναλογεί ανά κάτοικο μόλις 2,5 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, ενώ η ενδεδειγμένη αναλογία ανέρχεται στα 18-20 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο. Εφόσον αποψιλωθεί αυτό το πανέμορφο άλσος θα έχουμε την παραπέρα μείωση του αστικού πράσινου που αναλογεί σε κάθε κάτοικο.

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την ανάγκη για κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστήριου για διεθνείς αγώνες.

Ζητάμε την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να λάβει απόφαση επί των προτάσεων μας α) για δαπάνη ελάχιστων χρημάτων ώστε να διαμορφωθεί το άλσος του φυτωρίου σε χώρο αναψυχής επισκέψιμο από τους δημότες και β)  να επιλεχθεί κατάλληλη χέρσα θέση για την ανέγερση του νέου κλειστού γυμναστηρίου.
Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )