Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
ΟΧΙ στην Ελεγχόμενη Στάθμευση στην περιοχή του Μετς-Παναθηναϊκού Σταδίου!

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Σύλλογος Α. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Σύλλογος Α.
- Παραλήπτες:
Δημαρχος της Αθήνας και ΔΣ, ΕΠΖ
Ο Δήμος της Αθήνας ΑΓΝΟΕΙ τη γνώμη των κατοίκων της περιοχής του Μετς-Παναθηναϊκού Σταδίου και προσπαθεί να ΕΠΙΒΑΛΕΙ ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης βάσει μιας ελλιπούς μελέτης !!!

Ο Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «ΑΡΔΗΤΤΟΣ» θέλει να σας ενημερώσει για την πρόσφατη προσπάθεια του Δήμου της Αθήνας να εφαρμόσει την ελεγχόμενη στάθμευση στην περιοχή του Μετς βάσει μιας μελέτης που -κατόπιν πολλών συζητήσεων με ειδικούς επιστήμονες και κατοίκους της γειτονιάς- ο Σύλλογός μας έχει απορρίψει.

1.   Το 2018 ο Δήμος της Αθήνας παρουσίασε μια ελλιπή μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης. Δύο είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτής της μελέτης:

α) ΚΑΤΑΡΓΕΙ πολλές από τις υπάρχουσες θέσεις στάθμευσης, και
β) ΔΕΝ εξασφαλίζει θέσεις στάθμευσης για ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους της γειτονιάς.
Προβλέπει τη χωροθέτηση 403 θέσεων για τους κατοίκους και 112 θέσεων επί πληρωμή.

Ταυτόχρονα, προϋπολογίζει ένα υπέρογκο ποσό από την επιβολή προστίμων παραδεχόμενη εκ των προτέρων την αποτυχία της εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και τον εισπρακτικό χαρακτήρα της.

2.   Δεν έχουν συνυπολογιστεί οι θέσεις της πλατείας του Α΄ Νεκροταφείου –περίπου 85- ως θέσεις επισκεπτών, κάτι που εφόσον γίνει θα μεταβάλλει το ποσοστό κατανομής θέσεων κατοίκων και επισκεπτών σε ποσοστό 2:1.

3.   Το 2018 η τοπική Δημοτική Κοινότητα ΑΡΝΗΘΗΚΕ να την υπερψηφίσει, αφουγκραζόμενη τις διαμαρτυρίες και τα στοιχεία που είχαν παρουσιάσει ο Σύλλογος και οι κάτοικοι της περιοχής.

Η ΕΠΖ του Δήμου της Αθήνας είχε αρνηθεί να πάρει απόφαση και είχε παραπέμψει τη μελέτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στο οποίο πήγε τρεις φορές προς συζήτηση αλλά, προφανώς λόγω έλλειψης συναίνεσης των Δημοτικών Συμβούλων, η μελέτη δεν συζητήθηκε ποτέ και παραπέμφθηκε στις καλένδες.

4.   Πρόσφατα, στις 14 Οκτωβρίου του 2020, επανήλθε το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης προς συζήτηση στο Συμβούλιο της 2ης ΔΚ και οι Σύμβουλοι (με ψήφους 7-5) αποφάσισαν την έγκριση της μελέτης ελεγχόμενης στάθμευσης στην γειτονιά μας, σε πλήρη αντίθεση με την προ διετίας απόρριψή της. Ως Σύλλογος ζητήσαμε τη συμμετοχή μας στη διαδικτυακή συζήτηση, αλλά δεν μας δόθηκε ποτέ η δυνατότητα αυτή!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η Πρόεδρος της 2ης ΔΚ δήλωσε: « προτείνω την έγκριση της εισήγησης και σε δεύτερο χρόνο μπορούμε να αιτηθούμε πιθανές αλλαγές που έχουμε να προτείνουμε », ενώ το 2018 -όταν συμμετείχε και τότε στο Συμβούλιο- είχε δηλώσει: « η συγκεκριμένη μελέτη της Ελεγχόμενης στάθμευσης θεωρώ ότι δεν είναι ολοκληρωμένη όπως θα έπρεπε και γι’ αυτό αρνούμαι να την ψηφίσω ».

Σας καλούμε να υπογράψετε ΚΑΤΑ  της εφαρμογής της Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην περιοχή του Μετς-Παναθηναϊκού Σταδίου.

Οι υπογραφές που θα συγκεντρώσουμε θα κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην ΕΠΖ, όταν το θέμα πάει προς συζήτηση σε αυτά τα όργανα.-

Σχετικά έγγραφα:
Απόφαση 2ης ΔΚ (2018)  https://tinyurl.com/y4hav5do