Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Καταλαβα
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΡΑ!
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΡΑ! ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

,
Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την ΣΥΛΛΟΓΟΙ Ε. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
ΣΥΛΛΟΓΟΙ Ε.
- Παραλήπτες:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου-14ου ΜΙΣΘΟΥ


Κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης,
Η υγειονομική κρίση της πανδημίας μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε οικονομική κρίση. Χιλιάδες οικογένειες μαθητών μας, ξέχωρα από τον καθημερινό φόβο του κορωνοϊού που απειλεί τη ζωή τους, βιώνουν και την οικονομική ανασφάλεια. Χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν ήδη χαθεί και ακόμη περισσότερες κινδυνεύουν να χαθούν. Η αγορά εργασίας μετατρέπεται σε εργασιακή ζούγκλα και χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπουν τα ήδη συρρικνωμένα εργασιακά τους δικαιώματα να εξανεμίζονται.
Την ίδια στιγμή, οι απώλειες του μισθού μας, τη δεκαετία 2010 – 2020, ξεπερνούσαν το 30%, ενώ οι αντίστοιχες απώλειες στις συντάξεις μετά τη λαίλαπα των μνημονίων και την εφαρμογή μιας σειράς αντιασφαλιστικών νόμων έφτασε το 50%. Οι μισθοί των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες απώλειες σε επίπεδο ΟΟΣΑ, ενώ οι καθαρές αποδοχές αναπληρωτών και νεοδιόριστων είναι εξαιρετικά χαμηλές. Σε αυτές τις απώλειες, τους τελευταίους μήνες, έρχεται να προστεθεί η έκρηξη της ακρίβειας και του πληθωρισμού σε ύψη 25ετίας. Η λεηλασία του μισθού γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, ενώ οι τιμές του ρεύματος, έχουν φτάσει στα ύψη. Λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου σχεδόν διπλάσιοι σε σύγκριση με πέρυσι φτάνουν σταδιακά σε όλο και περισσότερους καταναλωτές, νοικοκυριά και επαγγελματίες.
Σε αυτή την πραγματικότητα, η κυβέρνηση ανακοινώνει «φοροαπαλλαγές» της τάξης των 10€ το μήνα, που ήδη έχουν υπερκεραστεί από την ακρίβεια. Ανακοινώνει «μείωση του ΕΝΦΙΑ» της τάξης των 5€ τον μήνα, ενώ αναμένονται αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών ακινήτων. Ανακοινώνει επίδομα θέρμανσης, την ίδια στιγμή που οι τιμές των ενεργειακών πρώτων υλών έχουν αυξηθεί περίπου κατά 30%. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να μπει τέλος στη λεηλασία που έχουν υποστεί οι μισθοί των εργαζομένων, στη λεηλασία που έχει υποστεί η ζωή μας.
Γι’ αυτό το λόγο δηλώνουμε ότι θεωρούμε απαραίτητο να εξασφαλιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα τα παρακάτω:
· Άμεσες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν το κόστος διαβίωσης και να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
· Αποκατάσταση όλων των απωλειών της περασμένης δεκαετίας. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
· Μισθολογικό ξεπάγωμα της διετίας 2015 – 2017, αύξηση οδοιπορικών εξόδων και χιλιομετρικής αποζημίωσης
· Αποκατάσταση των απωλειών λόγω αύξησης του πληθωρισμού.
Το κείμενο αυτό δεν αποτελεί μια απλή επιστολή διαμαρτυρίας αλλά το πρώτο βήμα για τη συλλογική υπεράσπιση του δικαιώματος να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό και τη σύνταξή μας. Ο αγώνας για τους μισθούς/συντάξεις και τη ζωή μας δεν μπορεί να πάρει άλλη αναβολή.

Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ)
Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Α΄ Αθηνών, Αθηνά, Α΄ Πειραιά "Ρήγας Φεραίος", Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Άνδρου-Κέας-Κύθνου-Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης», Δ. Γληνός, Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ζακύνθου "Δ. Σολωμός", Καλλιθέας-Μοσχάτου, Κεφαλονιάς –Ιθάκης, Κορινθίας, Λακεδαίμονος "Ο Πλήθων", Νάξου-Αμοργού-Μικρών Κυκλάδων, Νέας Σμύρνης, Πειραιά "Η Πρόοδος", Σύρου–Τήνου–Μυκόνου.

ΕΛΜΕ: Α' Κορινθίας, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Β' Αθήνας, Β' Έβρου, Ε΄ Αθήνας, Ρεθύμνου , Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης-Μοσχάτου .                    
Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )