Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Καταλαβα
Κάτω τα χέρια από τον προλιμένα Καλαμάτας

Κάτω τα χέρια από τον προλιμένα Καλαμάτας

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

,
Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Ηλίας Μ. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Ηλίας Μ.
- Παραλήπτες:
Περιφέρεια Πελοποννήσου
@page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent } Ο προλιμένας της Καλαμάτας αποτελεί ταυτοτικό στοιχείο της πόλης. Είναι η μοναδική περίπτωση ακτής δίπλα σε λιμάνι στην οποία οι πολίτες μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα και συνδετικός κρίκος με την ακτή χιλιομέτρων ανατολικά του. Ταυτόχρονα είναι και στοιχείο συλλογικής μνήμης καθώς εκεί έφθαναν οι καλαματιανοί για κολύμπι, για διασκέδαση και για να περάσουν ¨εθιμικά¨τα “σαράντα κύματα”. Αλλά και φυσικό μνημείο στο οποίο συνυπάρχουν αρμονικά φύση και ανθρωπογενές περιβάλλον. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι όλα αυτά τα στοιχεία “θυσιάζονται” στο βωμό μιας “ανάπλασης” που προβλέπεται από το master plan του λιμανιού σύμφωνα με το οποίο χωροθετούνται κυριολεκτικά “μέσα στη θάλασσα” υπερμεγέθη κτήρια, μπαζώνεται η θάλασσα για να δημιουργηθεί προβλήτα και γίνονται ευρείας έκτασης επεμβάσεις κατά μήκος της ακτής στο όνομα του “ναυταθλητισμού” και της “ανάπτυξης” που “ονειρεύονται” εκείνοι που εκτιμούν ως “φιλέτο” την φυσική προίκα της πόλης. Εκφράζουμε την ριζική αντίθεσή μας στο σχέδιο αυτό, αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε πράξεις που θα αλλοιώσουν το φυσικό τοπίο και θα προσβάλουν τη συλλογική μνήμη. Και ζητάμε τη μελέτη εναλλακτικών λύσεων στην αντιμετώπιση υφιστάμενων αναγκών με την αξιοποίηση υπαρχουσών υποδομών και επέκτασή τους σε περιοχές που είναι δυνατόν να τις υποδεχθούν χωρίς επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος.
Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )