Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Νίκη
Μαζεύτηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές

Νίκη
1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Δημήτρης Λ. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Δημήτρης Λ.
- Παραλήπτες:
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καισαριανής
26 επώνυμες υπογραφές στο AVAAZ και 75 χειρόγραφες, σύνολο 101, από πολίτες-δημότες του Δήμου Καισαριανής ζητούν να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της μη-καταχώρησης των ασφαλιστικών εισφορών από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.
Τώρα πλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συζητήσει το όλο θέμα και στην βάση των
αρχών της χρηστής διοίκησης, της νομιμότητας και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικουμένου, να πάρει σχετική απόφαση.

Ιστορικό από τον εργαζόμενο, Δημήτρη Λάσκαρη
Εργάστηκα στο ΚΕΠ Καισαριανής από το 2004 ως το 2008 και από το 2010 ως το 2011 με συμβάσεις έργου ανασφάλιστος. Με ασφαλιστικά μέτρα παρέμεινα στην εργασία μου στο ΚΕΠ μέχρι να τελεσιδικήσει η αγωγή μου κατά του Δήμου ως τις 2/6/2015. Η απόφαση του Δικαστηρίου (831/2014) αναγνώρισε ότι συνδέομαι με τον Δήμο Καισαριανής με μία ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου από 1/6/2004 .
Η οικονομική όμως υπηρεσία δεν καταχώρησε στο ασφαλιστικό βιογραφικό μου τον αντίστοιχο χρόνο που το δικαστήριο αποφάσισε. Αντίθετα καθυστερούσε και παρανόμως δεν απαντούσε στα αιτήματά μου που εγγράφως κατέθετα στο Πρωτόκολλο του Δήμου.
Έκανα καταγγελία στο ΙΚΑ (ΠΕΚΑ Αττικής) το 2019 το οποίο εξέδωσε απόφαση, που εν μέρει με δικαιώνει. Η Οικονομική υπηρεσία κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης που θα έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει περαιτέρω η καταχώρηση του χρόνου εργασίας μου στο ΚΕΠ.
ΑΙΤΗΜΑ
 Όλοι, όσοι/όσες, υπογράφουμε αυτό το αίτημα-ψήφισμα ζητούμε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει:
1. Αν η Οικονομική υπηρεσία λειτούργησε σύμφωνα με τον Νόμο όλη αυτή την περίοδο προκαλώντας απώλεια ασφαλιστικού χρόνου που εμποδίζει έναν εργαζόμενο να καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης. Ως όργανο που εκφράζει πολιτική βούληση να αποφανθεί για το πώς θα διευκολύνει την ικανοποίηση των νόμιμων δικαιωμάτων του ώστε να ενημερωθεί σύντομα το ασφαλιστικό βιογραφικό του.
2. Αν θεωρεί ότι εσφαλμένα έπραξε η Οικονομική υπηρεσία εκτιμώντας λανθασμένα τα πραγματικά δεδομένα και ως εκ τούτου θα πρέπει να ανακληθεί η ένσταση που κατέθεσε στον ΕΦΚΑ , αφού, η διαπίστωση παρανομίας ή πλάνης περί τα πράγματα οφείλει να οδηγεί στην ανάκληση της διοικητικής πράξης με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
3. Να συζητήσει γενικότερα τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που ακολουθούνται από την Οικονομική Υπηρεσία, ιδιαίτερα για θέματα των εργαζομένων, ώστε να επιλύονται οριστικά τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στην βάση των αρχών της χρηστής διοίκησης, της νομιμότητας και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικουμένου. Αυτό μπορεί μόνο να επιτευχθεί εφόσον η κάθε Υπηρεσία, έχοντας διερευνήσει ενδελεχώς όλα τα ζητήματα που τυχόν ανακύπτουν, με διαφάνεια έχει ενημερώσει τον κάθε εργαζόμενο, αλλά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε η έκδοση της όποιας απόφασης είναι σαφώς, ειδικώς και επαρκώς αιτιολογημένη και επικυρωμένη από το πολιτικό όργανο του Δήμου . Μόνο τότε, η όποια απόφαση δεν θα αφήνει περιθώρια σοβαρής αμφισβήτησης και αδιαφάνειας, αλλά θα συμβάλει γενικότερα στην εμπέδωση σχέσεων εμπιστοσύνης του Δήμου με τους δημότες και τους εργαζόμενους του .
Για την πλήρη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. σας παραπέμπουμε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση που περιλαμβάνει την αναλυτική αναφορά που κατέθεσε ο εργαζόμενος στον Συνήγορο του Πολίτη με όλα τα σχετικά έγγραφα : http://www.kessariani-vironas.gr/2012-12-04-09-58-26/kessariani/21232-2020-11-04-09-02-10.html
Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )