Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
ακυρώστε την πώληση  της προβλήτας 4, η θάλασσα  ανήκει στους κατοίκους της  Δυτική Αθήνας

ακυρώστε την πώληση της προβλήτας 4, η θάλασσα ανήκει στους κατοίκους της Δυτική Αθήνας

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την ΕΛΙΣΑΒΕΤ Μ. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
ΕΛΙΣΑΒΕΤ Μ.
- Παραλήπτες:
Πρωθυπουργός της Ελλάδας
  • Για αυτούς που θα έρθουν για να ζήσουν ....
  • Το Χαϊδάρι είναι παραθαλάσσιος δήμος. Έχει θαλάσσιο μέτωπο και είχε πλαζ μέχρι τη δεκαετία του του 1970, το Σκαραμαγκά

• Όπως και ο Γιώργος Ζαμπέτας, στη βιογραφία του, Βίος και Πολιτεία (Εκδόσεις Κέδρος) αναφέρει: «Τότε ο Σκαραμαγκάς (δεκαετία του ’50) ήτανε η καλύτερη πλαζ και παίρναμε και τα όργανα και παίζαμε κιόλας. Τότε ο Σκαραμαγκάς ήτανε το μπάνιο, το καλό μπάνιο. Πεύκα, καθαρή λαμπερή θάλασσα, κοσμάκης, σούστες, αμάξια, ψαράκι…».

• Χιλιάδες άνθρωποι, οι λαϊκές οικογένειες, απολάμβαναν μερικές ώρες ξενοιασιάς και ψυχαγωγίας στη θάλασσα του Σκαραμαγκά.
  • Από τη δεκαετία 1970, που επεκτάθηκαν τα Ναυπηγεία (περίπου το 1970-77) μπαζώθηκε στο σημείο η θάλασσα, δημιουργώντας τη προβλήτα 4. Έκτοτε διακόπηκε η πρόσβαση των οικογενειών στη θάλασσα. Η παράνομη επιχωμάτωση στη προβλήτα 4 είχε σαν  αποτέλεσμα τη συνεχή και συστηματική ρύπανση αλλά και την εμπόδιση απόλαυσης  του δημόσιου αγαθού, από τους πολίτες στους οποίους ανήκει.
  • Τα τελευταία 20 χρόνια, η προβλήτα 4, έχει χρησιμοποιηθεί για προσωρινή λειτουργία ως λιμάνι εκφόρτωσης πλοίων κοντέινερ  και από το 2016 ως   εγκατάσταση του κέντρου  φιλοξενίας  προσφύγων, με τη σύμφωνη γνώμη της  τότε δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης.
  • Όπως αναφέρεται  και στην εξώδικο δήλωση,που υπέβαλλε η σημερινή δημοτική αρχή, στην ΕΤΑΔ:
"Η δημοπράτηση και η πώληση της επίμαχης προβλήτας 4 δεν είναι νόμιμη, καθώς χαρακτηρίστηκε ως δημόσιο κτήμα, όχι υπαγόμενο στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου αλλά με την ιδιότητα του κοινοχρήστου.»

• «Η απόδοση στον Δήμο της προβλήτας 4 είναι το ελάχιστο αντιστάθμισμα που δικαιούνται οι πολίτες του Χαϊδαρίου και ευρύτερα της Δυτικής Αθήνας, για την τεράστια οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή που υπέστη η άλλοτε μαγευτική παραλία του Σκαραμαγκά από την εκεί εγκατάσταση των Ναυπηγείων.
    • Από το χρόνο δημιουργίας του χώρου της προβλήτας 4, ΟΥΔΕΠΟΤΕ αυτή χρησιμοποιήθηκε για δραστηριότητες σχετικές με τη λειτουργία του Ναυπηγείου."
  • Για όλη τη Δυτική Αθήνα, για το  1.000.000 περίπου ανθρώπους, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή. Θα μπορούσε να είναι  η εύκολη και προσιτή λύση για μια βόλτα στη θάλασσα. Με την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την επαναφορά στον πρότερο ρόλο της. Με την επαφή με το θαλάσσιο στοιχείο μέσω δραστηριοτήτων, μέσω της απλής κοινόχρηστης χρήσης.  Με τη δημιουργία νέων  θέσεων  εργασίας.
  • Οι κάτοικοι στο  Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Αγία Βαρβάρα, 'Αγιοι Ανάργυροι-Καματερό, ίλιον και Χαϊδάρι  είναι πολίτες με τα ίδια δικαιώματα  στο περιβάλλον και πληρώνουν φόρους για  Έργα όπως όλοι οι πολίτες στην ελληνική επικράτεια. .
  • ΌΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗς ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΡΟΣ  ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ .. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΠΡΟΒΛΗΤΑ 4  (συνολο 220 στρ.) ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ..  ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ,. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ . ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕιΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ   ΘΑΛΑΣΣΑ..
  • ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ -ΣΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )