Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Επιτρέψτε την άμεση και πλήρη ανθρωπιστική πρόσβαση και σταματήστε την πείνα στην πόλη Τιγκράι της Αιθιοπίας, που πλήττεται από τον πόλεμο

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την UrgentAppealTigray E. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
UrgentAppealTigray E.
- Παραλήπτες:
The Ethiopian authorities including the Ministry of Peace and the Prime Minister’s Office

Μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση εκτυλίσσεται στο Τιγκράι (βόρεια Αιθιοπία), όπου ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται από τις 4 Νοεμβρίου 2020. Η κατάσταση δεν είναι δραματική μόνο για τον τοπικό πληθυσμό. Η σύγκρουση προκαλεί ανεπιθύμητες συνέπειες, τόσο στην Αιθιοπία όσο και μέχρι την περιοχή του Κέρατος της Αφρικής. Συνεχείς αναφορές για βία κατά των μειονοτήτων, δολοφονίες, μαζικές λεηλασίες, σεξουαλική βία, βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων και διάφορα άλλα εγκλήματα πολέμου, έχουν αποκαλυφθεί. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά στοιχεία για την παρουσία των στρατευμάτων της Ερυθραίας στο Τιγκράι. Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο σημείο εντός της χώρας. Στις 19 Ιανουαρίου 2021, το Γραφείο Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) αξιολόγησε ότι 4 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονταν επισιτιστική βοήθεια, δηλαδή περίπου τα δύο τρίτο του πληθυσμού της Τιγκράι. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για εκατομμύρια παιδιά, αθώα θύματα αυτής της βάρβαρης κρίσης. Η UNICEF εκτιμά ότι παρά τη συμφωνία σχετικά με την πρόσβαση για ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή, περίπου 2.3 εκατομμύρια παιδιά αποκόπτονται από τη βοήθεια λόγω των βιαιοπραγιών.

Ενώ οι άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως βοήθεια, η πρόσβαση στην περιοχή παραμένει πολύ περιορισμένη, γεγονός που καθιστά αδύνατη την παροχή υποστήριξης σε όσα άτομα έχουν ανάγκη. Όσο περισσότερο καθυστερεί η πρόσβαση, τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση, καθώς οι προμήθειες τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των έτοιμων προς χρήση ειδικών τροφίμων για τη θεραπεία παιδικού υποσιτισμού, τα φάρμακα, το νερό, τα καύσιμα και άλλες βασικές προμήθειες είναι πολύ λιγοστά, όπου δεν έχουν ήδη εξαντληθεί.

Είναι επιτακτική ανάγκη για την Αιθιοπία και την ευρύτερη περιοχή του Κέρατος να διευκολυνθεί η ελεύθερη και απεριόριστη ανθρωπιστική πρόσβαση, όπως συμφωνήθηκε με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στις 2 Δεκεμβρίου 2020, αλλά δεν έγινε πράξη.

Προτρέπουμε επίσης τις αρχές της Αιθιοπίας, να διασφαλίσουν ότι όλα τα ενδιαφερόμενα (ή εμπλεκόμενα) μέρη επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία αμάχων που επιθυμούν να αναζητήσουν ασφάλεια αλλού. Αυτό περιλαμβάνει όσους ζητούν να διασχίσουν τα σύνορα και να ζητήσουν διεθνή προστασία. Οι τηλεπικοινωνίες πρέπει να αποκατασταθούν και να επιτραπεί η πρόσβαση διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ανεξάρτητων παρατηρητών.

Αυτή η αναφορά υποστηρίζει μια διεθνή έκκληση που ξεκίνησαν οι επιστήμονες: «Tigray (Αιθιοπία) - Ελλείψει σημαντικής διεθνούς διπλωματίας και διάσωσης, προς επανάληψη του μεγάλου λιμού του 1984-1985» ( https://forms.gle/NLXtbGxjPkbXujt49). Θα αποσταλεί στις αρμόδιες αιθιοπικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Ειρήνης και του Πρωθυπουργού.

Μπορείτε να βρείτε τους εμπνευστές στο urgentappealtigray@gmail.com.

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )