Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Άμεση θεσπιση δυνατότητας κατάθεσης σε ποινική δίκη μέσω τηλεδιάσκεψης για μάρτυρες.

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Debbie S. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Debbie S.
- Παραλήπτες:
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Στις 3/8 παρενοχλήθηκα σεξουαλικά από επαγγελματία μασέρ κατά τη διάρκεια θεραπευτικού μασάζ στα Θέρμα Ικαρίας. Κατέθεσα αμέσως μήνυση και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Δεν θέλω να σταθώ στο γεγονος αυτό κάθε αυτό καθως εκκρεμεί ποινική δίκη. Αφού κινηθηκε η διαδικασια του αυτοφώρου αναγκάστηκα να μεταβώ στη Σάμο όπου θα λαμβανε χώρα η διαδικασία. Άλλαξα λοιπόν τα εισιτήρια μου και μετέβη στη Σάμο το επόμενο πρωί. Ο κατηγορούμενος άσκησε τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος και  ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί. Το δικαστήριο ανέβαλε για την επόμενη. Άλλαξα και πάλι τα εισιτήρια μου. Την επόμενη ζήτησε πάλι αναβολή με το προσχημα ότι ο δικηγορος της έπιλογης του δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα του και ανέβαλε για 21/10. Παρα την τυπικη τήρηση της διαδικασιας, η ουσία της αυτοφωρης διαδικασιας κατέληξε κενό γράμμα. Επειδη μέχρι τις 30/10 θα εργάζομαι στην Φρανκφούρτη δεν γνωρίζω αν θα μπορώ να έρθω και είναι είμαι παρούσα. Ακόμη και να ήμουν ωστόσο είναι ισχυρή η πιθανότητα να δωθεί στον κατηγορούμενο ξανά αναβολή και κατά συνέπεια είναι ισχυρή η πιθανότητα να ξαναμπώ σε υπέρογκα έξοδα ώστε να μεταβώ στη Σάμο χωρις να εκδικαστεί η υπόθεση μου και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Στην περίπτωση που δεν είμαι παρούσα, καθώς στο περιστατικό δεν υπήρχαν άλλοι μαρτυρες, η έκβαση της υπόθεσης είναι αβέβαιη.

Δεδομενου του μεγάλου φόρτου εργασιας της ελληνικής δικαιοσύνης και του γεγονότος ότι τα κωλύματα των μαρτύρων να παρευρεθούν δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο φόρτο και αποτελούν τροχοπέδη στην άμεση απόδοση δικαιοσύνης, ζήτω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να θεσπιστεί η δυνατότητα κατάθεσης μέσω τηλεδιάσκεψης στην ποινική δίκη για μάρτυρες που κωλύονται να παρευρεθούν αυτοπροσώπως. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι καταγγέλοντες και παθόντες σαν εμένα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία και να καταθέσουν. Το παρόν καθεστώς ευνοεί τους δράστες να γλιτώνουν καθώς λίγοι έχουν τα ψυχικά αποθέματα και την οικονομική δυνατότητα να παρευρίσκονται κάθε φορά αυτοπροσώπως με αποτέλεσμα όταν αδυνατούν πλέον να το κάνουν, οι δράστες να μην καταδικάζονται λόγω αμφιβολιών, αφού μόνο η δίκη τους πλευρά ακούγεται. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη σας. Ελπίζω να καταφέρουμε να βελτιώσουμε το σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης στην Ελλάδα.
Με εκτίμηση,
Δεσποινα