Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Καταλαβα
Όχι στην ίδρυση Τμήματος Εργοθεραπείας σε σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Όχι στην ίδρυση Τμήματος Εργοθεραπείας σε σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

,
Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Πανελλήνιος Σ. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Πανελλήνιος Σ.
- Παραλήπτες:
Υπουργός Παιδείας, κος Πιερρακάκης
Η Επιστήμη της Εργοθεραπείας εντάσσεται παγκοσμίως στις επιστήμες υγείας και τα τμήματα Εργοθεραπείας στα Πανεπιστήμια εντάσσονται σε σχολές Επιστημών Υγείας, όπως ισχύει στα υπάρχοντα τμήματα Εργοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο με τίτλο 'Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων' σκοπεύει να ιδρύσει τμήμα Εργοθεραπείας σε σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η Εργοθεραπεία  ούτε εκπαιδευτικά ούτε κλινικά-επαγγελματικά συνδέεται με την Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής, με την οποία βέβαια δεν είναι δυνατόν να αποτελούν συναφείς εκπαιδευτικές οντότητες. Η Εργοθεραπεία βασίζεται σε γνωστικά αντικείμενα των πεδίων Υγείας και Αποκατάστασης  και όχι Φυσικής Αγωγής και Άθλησης.
Αν υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας,  θα αποτελεί μια επικίνδυνη πρακτική για την υγεία των πολιτών και  ανοίγει τον δρόμο λειτουργίας και άλλων Σχολών υγείας σε ακατάλληλο και μη συμβατό πανεπιστημιακό περιβάλλον.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να αποσύρει το άρθρο 8 του νομοσχεδίου!


Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )