Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Όχι στο κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων στο "λευκό" Νομό Ροδόπης.Οχι σε αυστηρά μέτρα.

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Αθανασία Π. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Αθανασία Π.
- Παραλήπτες:
Υπόψιν Πρωθυπουργού Ελλάδος κ.Κυριάκου Μητσοτάκη
Εδώ και έναν χρόνο πειθαρχούμε σε μία σειρά αυστηρών μέτρων θυσιάζοντας εξολοκλήρου την ποιότητα της ζωής μας προκειμένου να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό , όπως καλούμαστε από τους κυβερνώντες της χώρας μας.
Τα μέτρα αυτά,όπως έχουμε δει όλοι στο πέρας του χρόνου,ξεπερνούν κάθε συνέπεια και λογική,σε βαθμό που όλοι έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο ν’αναρωτιόμαστε και για την ίδια τη φύση ακόμη του σημερινού μας πολιτεύματος,αν δηλαδή εξακολουθεί να είναι δημοκρατικό ή μήπως δικτατορικό.Τα μέτρα διαρκώς αλλάζουνε στο πέρας του χρόνου και όσο και να πειθαρχούμε σ΄αυτά όλοι με αγόγγυστη υπομονή,τόσα περισσότερα μας ζητούνται να κάνουμε ή μάλλον να ΜΗΝ κάνουμε.Τα μέτρα και ο τρόπος που λαμβάνονται και μεταβάλλονται,υποτιμούν τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας,ευτελίζουν την ανθρώπινή μας υπόσταση και την ποιότητα της ζωής μας,στο σημείο που αισθανόμαστε εντέλει ακόμη πιο ευάλωτοι από τα μέτρα αυτά καθαυτά στο κομμάτι της ψυχικής και σωματικής μας υγείας,παρά από τον κορωνοϊό τον ίδιο.
Εμείς,οι κάτοικοί του,προ ολίγων ωρών, «λευκού» Νομού Ροδόπης, «κοκκινίσαμε» και πάλι σε διάστημα ωρών και καλούμαστε να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με την Αθήνα των «χιλιάδων κρουσμάτων»,κατά τα επίσημα ανακοινωθέντα,ενώ οι ίδιοι θεωρούμασταν,μέχρι πρότινος,κάτοικοι μιας «ασφαλούς και δίχως κρούσματα» περιοχής.Μόλις που πρόλαβαν ν'ανοίξουν τα σχολειά μας  και τα μαγαζιά μας και καλούμαστε να κλείσουμε πάλι στο σπίτι τα παιδιά μας,να παίξουμε για άλλη μία φορά με τις ψυχές τους και να κλείσουμε ξανά τα καταστήματα , που μόλις ανοίξαμε,όντες υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουμε συνάμα σε έναν δικτατορικό περιορισμό κυκλοφορίας με ακόμη σκληρότερα μέτρα.Όλα αυτά καμμία λογική δεν έχουν,επομένως είναι υποτιμητικό πλέον για μας να πειθαρχούμε σε κάτι που πολύ μακράν απέχει από το να ευσταθήσει με μια λογική επιχειρηματολογία , εφόσον είναι ,αυταποδείκτως ,ανύπαρκτη.
Η Ελληνική Κυβέρνηση και οι διακεκριμένοι γιατροί και επιστήμονες που
πασχίζουν καθημερινώς για την υγεία μας θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους ότι η υγεία μας πλήττεται σοβαρότατα σε σωματικό επίπεδο,όχι μόνο από τον κορωνοϊό τον ίδιον αλλά κι από την πολύ φτωχή,εως ανύπαρκτη ποιότητα της ζωής μας λόγω της έλλειψης σωματικής άσκησης και δραστηριότητας.Αντίστοιχα πλήττεται σοβαρότατα η υγεία μας σε πνευματικό και ψυχικό επίπεδο λόγω του αυστηρότατου εγκλεισμού,της απομόνωσης και της έλειψης δράσης.Στο πλαίσιο της υγείας έγκειται επίσης η έλλειψη έκφρασης,δημιουργικότητας  και παραγωγικότητας εφόσον,πραγματικά άνευ λόγου εν προκειμένω,μας στερείται το δικαίωμα της εργασίας.Υγεία είναι και η οικονομική ισορροπία στο σπιτικό του καθενός μας έχοντας αντίκτυπο σε όλους τους τομέις της ζωής μας και στο γενικότερο βιoτικό μας επίπεδο,υλικό,πνευματικό,ψυχικό και σωματικό.
Εν ολίγοις,αν το επιχείρημα σας για την επιβολή των μέτρων είναι η διατήρηση της υγείας μας, ακριβώς το ίδιο επιχείρημα επικαλούμαστε για την άρση τους.    Επιπλέον,η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που,ευτυχώς,εξακολουθούν να έχουν κρίση και μπορούν και οι ίδιοι να αξιολογήσουν τη χρεία ή μη των μέτρων κατά περίσταση και το πότε υποτιμάται η νοημοσύνη τους και μάλιστα απροκάλυπτα και υβριστικά.Η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να λάβει υπόψιν της ότι όλα έχουν ένα όριο,συμπεριλαμβανομένης της ανοχής μας.
Περιττό να επικαλεστούμε το Σύνταγμα.Περιττό επίσης να αναφερθούμε στην παράλογη απαίτηση της κυβέρνησης για κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων όταν ταυτόχρονα η οικονομική στήριξη που παρέχει στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι φαιδρή εώς ανύπαρκτη.Ας πούμε ωστόσο ότι αυτό είναι «άλλου παππά ευαγγέλιο».
Εμείς,οι κάτοικοι του Νομού Ροδόπης,διεκδικούμε την κανονική λειτουργία των σχολείων και των καταστημάτων μας.Διεκδικούμε επίσης την κατάργηση των sms καθώς και την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας με τον οποιονδήποτε χρονικό περιορισμό , εφόσον αυτή διεξάγεται στα πλαίσια της κάθε πόλης του Νομού Ροδόπης.Ο Νομός μας είναι ασφαλής και «καθαρός» και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τον διατηρήσουμε έτσι,τηρώντας όλα τα,δέοντα,μέτρα.Φτάνει πια.Αρκετά.

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )