Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Geen hoogbouw in Natuurgebied Hobokense Polder !

Geen hoogbouw in Natuurgebied Hobokense Polder !

1 hebben getekend. Op naar de
50 Ondertekenaars

Sluit

Je handtekening bevestigen

,
Avaaz.org beschermt je privacy en houdt je op de hoogte van deze en andere campagnes.
Deze petitie is gecreëerd door Luk S. en geeft niet per se de standpunten van de Avaaz-gemeenschap weer.
Luk S.
heeft deze petitie aangemaakt voor
College van Burgemeester en Schepencollege Antwerpen
Geachte Burgemeester,
Geachte Schepenen,

Ik heb kennisgenomen van de plannen van het bedrijf CMB en dochter Reslea om voor de op te richten ‘Maritime Campus Antwerp’ (MCA) megalomane gebouwen neer te planten op de oude BP-site, die als een eiland in de Hobokense Polder ligt. Planologisch kan het niet dat zulke groot project in een natuurgebied wordt opgericht. De gevolgen voor de rust en uitzicht in het prachtige natuurgebied Hobokense Polder, de groene long in het zuiden van Antwerpen, zullen immens zijn.
  • Zes kantoorgebouwen, waarvan twee met een hoogte van 48 tot 70 m, zijn gepland en dat op een belangrijke route voor trekvogels langs de Schelde.
  • Er zouden tot 3000 werknemers ontvangen worden op een moeilijk bereikbare plaats. Dat zal leiden tot ernstige problemen met de mobiliteit en een bijkomende recreatieve druk uitoefenen op de Polder.
  • Men wil er zelfs een heuse evenementenplaza uitbouwen met horecazaken en feesten voor en door derden. Dat betekent licht- en geluidsoverlast voor de fauna in de Polder en voor de inwoners van de nabije Polderstad en van Burcht.
Dit bouwproject is in strijd met het GRUP (Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan) dat dergelijke concentratie van kantoren niet toelaat. Dat gaat men omzeilen door het in twee fasen op te splitsen en het RUP te laten aanpassen door de stad Antwerpen à la tête du client.

Ik, ondergetekende, vraag u als bezorgde burger, hierin niet mee te gaan en dit bouwproject in zijn huidige vorm resoluut af te wijzen.


Gepost (Laatst bijgewerkt )
Dit als ongepast melden
Er is een fout opgetreden bij het uploaden van jouw bestanden en/of verslag.