Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Overwinning
De bezuiniging gaat niet door: onze bieb blijft open!

De bezuiniging gaat niet door: onze bieb blijft open!

Overwinning
1 hebben getekend. Op naar de
50 Ondertekenaars

Sluit

Je handtekening bevestigen

,
Avaaz.org beschermt je privacy en houdt je op de hoogte van deze en andere campagnes.
Deze petitie is gecreëerd door Arjen B. en geeft niet per se de standpunten van de Avaaz-gemeenschap weer.
Arjen B.
heeft deze petitie aangemaakt voor
Gemeenteraad Amsterdam, Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)
De afgelopen weken hebben we intensief campagne gevoerd om onze buurtbibliotheek aan de Linnaeusstraat open te houden. We werkten samen met bewoners in de Spaarndammerbuurt in West en de Van der Pekbuurt in Noord. We bereikten veel media en stuurden brieven aan de gemeenteraad en de wethouder. Gisteren overhandigden we bijna 2200 handtekeningen aan wethouder Meliani van Kunst & Cultuur. In de loop van de dag was er een akkoord. De bezuiniging op de bibliotheken gaat niet door! Heel veel dank voor jullie steun, sterkte tijdens de lockdown en een hele fijne Kerst voor iedereen. Arjen Berkvens en Wim Kerkhove

Door bezuinigingen zullen er vier Amsterdamse buurtbibliotheken, onder andere aan de Linnaeusstraat in Oost, moeten verdwijnen. Deze bibliotheken zijn essentieel voor de buurt. Er worden voorleesmiddagen georganiseerd, zijn taallessen, schoolbezoeken en activiteiten voor ouderen. Ze zijn enorm belangrijk voor het creëren van gelijke kansen voor kinderen, omdat heel veel gezinnen niet zomaar boeken kunnen kopen. Tegelijkertijd worden er vele miljoenen geïnvesteerd in een nieuwe prestigieuze bibliotheek (OBA Next)  op de Zuidas. Stop de plannen van de gemeente om de buurtbibliotheken te sluiten en teken deze petitie.

Arjen Berkvens, buurtbewoner & Wim Kerkhove, de Verhalenman van Oost

Gepost (Laatst bijgewerkt )
Dit als ongepast melden
Er is een fout opgetreden bij het uploaden van jouw bestanden en/of verslag.