Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
STOP HET VERBOD OP RELIGIEUZE SYMBOLEN WAARONDER DE HOOFDDOEK IN HET HOGER ONDERWIJS!

STOP HET VERBOD OP RELIGIEUZE SYMBOLEN WAARONDER DE HOOFDDOEK IN HET HOGER ONDERWIJS!

1 hebben getekend. Op naar de
50 Ondertekenaars

Sluit

Je handtekening bevestigen

,
Avaaz.org beschermt je privacy en houdt je op de hoogte van deze en andere campagnes.
Deze petitie is gecreëerd door anoniem A. en geeft niet per se de standpunten van de Avaaz-gemeenschap weer.
anoniem A.
heeft deze petitie aangemaakt voor
Grondwettelijk Hof van België
De wapenspreuk van ons land luidt als volgt: ‘Eendracht maakt macht’. Echter hebben we vandaag gezien dat er weinig eendracht is. Het Grondwettelijk Hof oordeelde in het arrest nr. 81/2020 dat de wetgeving die scholen de macht geeft om religieuze tekens te verbieden, toch gegrond is. In naam van neutraliteit.

Neutraliteit, zegt het Hof. De neutraliteit die moslima’s die een hoofddoek dragen het meest treft. De slachtoffers van de wetgeving die naar eendracht streeft. Moslima’s lijden onder deze wetgeving om hun identiteit te beleven. Het dragen van een hoofddoek wordt zowel in het hoger onderwijs als in de lagere onderwijsinstellingen verboden onder het mom van onpartijdigheid. Het dragen van een hoofddoek is niet hetzelfde als het afdoen van een pet of het uitdoen van een trui en dat is wat het Hof over het hoofd heeft gezien. Verschillende mensenrechten worden geschonden op grond van ‘objectiviteit’.

Het is onaanvaardbaar om te discrimineren tegen een minderheid op basis van geloofsovertuigingen . Elke mens heeft het recht om te studeren zonder dat zijn of haar geloof daar een invloed op kan hebben. Een verbod op het dragen van een hoofddoek zal enkel de kansen afnemen van de jonge ambitieuze vrouwen die vechten voor hun toekomst.

Is dit de macht waar we naar streven als maatschappij? Teken de petitieom hier verandering in te brengen. Om een stem te bieden in een zee van onrechtvaardigheid. Wees de stem voor verandering, voor ons, voor jezelf en voor de samenleving.
Gepost (Laatst bijgewerkt )
Dit als ongepast melden
Er is een fout opgetreden bij het uploaden van jouw bestanden en/of verslag.