Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid .
Oké
Verbeteren busvervoer buitengewoon onderwijs

Verbeteren busvervoer buitengewoon onderwijs

28,581,023 hebben getekend. Op naar de   0
28,581,023 Ondertekenaars

Sluit

Je handtekening bevestigen

,
Avaaz.org beschermt je privacy en houdt je op de hoogte van deze en andere campagnes.
Deze petitie is gecreëerd door Lars V. en geeft niet per se de standpunten van de Avaaz-gemeenschap weer.
Lars Van B.
heeft deze petitie aangemaakt voor
Vlaamse regering, Minister van Onderwijs
OPEN BRIEF
Beste Vlaamse Regering,

Wij, ouders van leerlingen met een zorgproblematiek, schrijven u deze brief met betrekking tot de problemen die er zijn rond het  collectief schoolvervoer in het buitengewoon onderwijs.

U zal waarschijnlijk ook al wel de verhalen gehoord hebben zowel in de pers als op sociale media van ouders die zich zorgen maken rond de lange busritten van en naar school. Wel indien dit niet het geval is dan bent u vanaf nu op de hoogte, indien het wel het geval is dan zal u nu deze hopelijk niet meer negeren. Want tot op heden hebben we nog geen duidelijke reactie gehoord van de Vlaamse Regering dat zij dit probleem erkennen en hier snel iets aan gaan doen.

De start van het schooljaar zijn er traditiegetrouw problemen met de busritten. Ouders weten dat ondertussen maar zijn hier niet mee akkoord. De voorbije jaren is er geen duidelijke structurele oplossing gekomen om busritten in te korten zodat kinderen minder lang op de bus moeten vertoeven. Nochtans zijn de kreten van de kant van ouders steeds in de media geweest. Telkens weer krijgen we te horen dat er iets aan zal gedaan worden of tenminste de mededeling dat het geweten is. De soorten excuses waarom dit probleem nog steeds aanwezig is zijn steeds zeer divers geweest, maar een oplossing is er nooit gekomen.

Vandaag zijn we begin september en zijn er al 2 dagen school geweest en u kan het u niet voorstellen hoeveel verhalen er boven komen van bezorgde ouders. Het excuus van de lange busritten dit jaar is uiteraard Corona. Wij begrijpen als ouders dat er bepaalde factoren zijn waar rekening mee gehouden moeten worden om het virus niet verder te verspreiden. Maar wij zijn vooral bezorgd dat het welzijn van onze kinderen wordt vergeten. Om deze brief kracht bij te stellen wil ik u graag enkele voorbeelden geven uit verschillende provincies.

6u30 opgehaald , thuis om 18u, rit van 25 km
7u10 opgehaald, thuis om 17u10 , rit van 17,5 km
6u20 opstappen en komt om 18u20 thuis, rit van 25 km       
6u opgehaald en komt thuis om 18u30, rit van 15 km         
7u opgehaald en komt om 17u thuis, rit van 10 km      
6u09 opstappen en 18u20 thuis, rit van 19 km    
7u26 op de bus en 17u45 thuis, rit van 12 km          
6u40 op de bus en komt thuis om 18u15          
7u20 opgehaald en komt om 18u thuis, rit van 20 km          
6u15 opgehaald en komt om 18u thuis, rit van 13 km          
7u20 op de bus en komt terug thuis om 18u20, rit van 25km          
7u30 op de bus verwacht, komt om 17u30 thuis, rit van 23 km         
7u45 opgehaald en komt om 16u15 thuis, rit van 15 km        
7u30 en komt om 17u30 thuis, rit van 15 km

Dit zijn maar enkele voorbeelden maar we hebben er nog veel meer gekregen die hallucinant zijn. Wij willen wij u bewust maken dat er dringend moet gezocht worden naar een oplossing. Het welzijn van onze kinderen komt in het gedrang momenteel. Kinderen zijn veel te lang onderweg om naar school te kunnen gaan en kunnen hierdoor problemen ontwikkelen in hun leervermogen en het mentale welzijn. Net deze kinderen zijn met een reden naar het buitengewoon onderwijs gegaan omdat het gewoon onderwijs voor hen geen optie is. De prikkels die zij ervaren worden in het buitengewoon onderwijs gekanaliseerd waardoor er rust komt in hun hoofd en zij net als alle andere kinderen en jongeren kunnen studeren en opgroeien als een gelukkig kind.

Wij, ouders van kinderen met een zorgproblematiek, zijn bezorgd om het welzijn van onze kinderen en nemen er geen genoegen mee dat onze kinderen worden vergeten. De weinige reacties die komen op de aangekaarte problemen tonen ook aan dat niemand het probleem serieus neemt. Wij hopen dat u deze brief wel goed leest en de hulpkreten van ouders aanhoort en hier iets aan doet.

Vanwege bezorgde ouders,

Lien Depoorter
Ilse Jansen
Greet Leemans

Michaela Kersemans
Anke Danneel
Cindy Le Bourlier
Nicky Van Reeth
Els Vandeweyer
Raf Crijnen
Carol Elst
Kristel Pauwels
Tamara Stojakovic
Mireille Devriese
Elke Schepens
Laura Steen
Sandra Laroy 
Wendy Krols
Cindy Van Bouwel
Jolien Van Strydonck
Violet Omwanor Eweka
Ines Hoffmann
Mirella Van Muylem
Annick Haubrechts

Geplaatst: 2 september 2020 (Laatst bijgewerkt: 9 september 2020)
Dit als ongepast melden
Er is een fout opgetreden bij het uploaden van jouw bestanden en/of verslag.