Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Petycja została zamknięta
ŻĄDAMY PRZYŁĄCZENIA BŁONIA DO II STREFY ZTM

Petycja została zamknięta
50 podpisało

Marzena C.
kieruje swoją petycję do:
Burmistrz Błonia, Rada Miejska w Błoniu
Od ponad 10 lat mieszkańcy Błonia oczekują poprawy jakości komunikacji  z Warszawą.

Jako mieszkańcy gminy należącej do powiatu warszawskiego zachodniego, oczekujemy od władz Błonia skutecznych działań zapewniających mieszkańcom miasta i gminy możliwość korzystania z oferty wspólnego biletu ZTM i przyłączenia gminy do II strefy.
Błonie w II strefie, to wymierne oszczędności dla dużej grupy mieszkańców (ok. 4200 osób), to rozwój, to poprawa atrakcyjności gminy pod kątem osiedlania się w niej nowych osób. Chcemy czuć się nie tylko mieszkańcami Błonia, ale też pełnoprawnymi mieszkańcami powiatu warszawskiego zachodniego, którym władze zapewniają równy dostęp do oferty komunikacyjnej aglomeracji warszawskiej.

ŻĄDAMY podjęcia przez Radę Miejską w Błoniu i Burmistrza Błonia NATYCHMIASTOWYCH i SKUTECZNYCH DZIAŁAŃ: pozyskania oferty z ZTM, zabezpieczenia środków w budżecie na rok 2020 na realizację przyszłego porozumienia z ZTM, podpisania porozumienia z ZTM i włączenia Błonia do II strefy biletowej. Dość bierności! Czas na działanie!

PROSIMY naszych radnych:  Tomasza Wiśniewskiego, Grzegorza Banaszkiewicza, Jakuba Bargieł, Janusza Guzika, Grażynę Kościńską, Sławomira Piotrowskiego, Ewę Podymę, Helenę Szymańską, Jarosława Uraszewskiego, Irenę Waśniewską, Barbarę Wielogórską, Monikę Zalewską, Jacka Cieślaka, Konrada Janowskiego, Marcina Kołotę, Jadwigę Sowińską, Katarzynę Mielcarz, Grzegorza Olędzkiego, Grażynę Laskowską, Andrzeja Pływaczewskiego o ZAANGAŻOWANIE się w sprawę !

Stowarzyszenie Projekt Błonie oraz radna Marzena Cichewicz - liczymy na Wasze głosy poparcia!
Opublikowane (Aktualizacja )