Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Dość faszyzmu w Polsce! Zdelegalizujmy ONR

136,189 podpisało. Niech będzie nas  200,000
136,189 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Arek G.
kieruje swoją petycję do:
Posłowie na Sejm Rzeczypospolitej
Polski rząd pozwala, by faszystowskie ruchy takie jak ONR rosły w siłę, mimo że zarówno Konstytucja, jak i Kodeks Karny zabraniają propagowania faszyzmu i rasizmu. Ale możemy to powstrzymać.

Kilka tygodni temu członkowie ONR nawoływali do zabijania Żydów. Nieco wcześniej publicznie spalili kukłę Żyda. Za swoje ekscesy zwykle nie ponoszą żadnych konsekwencji. A w ubiegłym tygodniu znów maszerowali ulicami Warszawy. Polskie władze nie tylko bezczynnie przyglądają się demonstracjom faszystów, ale niedawno usunęły nawet symbol ONR – falangę – z wykazu symboli uznawanych za faszystowskie i rasistowskie.

Dość tolerowania faszyzmu w Polsce! Nagłośnijmy ten skandal w całym kraju i za granicą. Nie cofniemy się, aż ONR zostanie w Polsce zdelegalizowany, a pochód faszyzmu – zatrzymany. Dołącz i podpisz.
Opublikowane: 30 kwietnia 2017 (Aktualizacja: 5 listopada 2019)